Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pimp je meubels!

Pimp je meubels!

Pimp je meubels!

Maak je meubels origineel en eigen in een handomdraai.

Vele huishoudens staan vol met IKEA-meubilair. Het is goedkoop, kwalitatief goed, het ziet er mooi uit en je zet het gemakkelijk zelf in elkaar. Toch wil je niet dat je huis eruit ziet alsof het zo uit een catalogus is gerold. Gelukkig heb je genoeg creatieve mogelijkheden om je IKEA-meubels eens flink onder handen te nemen. Een andere kleur, motiefje, alles is mogelijk! Het enige wat je nodig hebt, is een beetje inspiratie.

Boekenkast
Een boekenkast heeft vaak een prominente plek in de woon- of werkkamer. Daarom is het leuk als je de kamer opvrolijkt met een andere kleur of motiefje. Voor dit klusje is de Billy-boekenkast ideaal!

Deze kast komt in verschillende soorten en maten, maar elke kast heeft een achterwand die je gemakkelijk kunt bewerken met behang, stickervel, verf of ander doe-het-zelf-materiaal. Ook is het een idee om er met grote plinten een inbouwkast van te maken; er zijn zoveel mogelijkheden. Met onderstaande plaatjes kun je alvast wat inspiratie opdoen. Een metamorfose was nog nooit zó simpel!

Kinderfeestje
Wanneer je graag ziet dat de kinderen wat creatiefs doen bij een kinderfeestje, is het pimpen van een IKEA-kastje de ideale bezigheid. Het enige wat je nodig hebt, is het IKEA Moppe-ladekastje en wat stickers, houtlijm, vrolijk materiaal om op te plakken, eventueel wat verf en een stel goede stiften. Grote stickers zoals op de eerste foto’s koop je bij hobbywinkels of print je zelf op stickerpapier.

Source: expli.de on Pinterest

Krijten
Een ander idee is om het kastje te verven met schoolbordverf, dan kunnen de kinderen vaker met hun kastjes aan de slag. Leuk voor in de slaapkamer, bijvoorbeeld op het bureau of nachtkastje.