Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Piepende deur? Zo los je het op!

Piepende deur? Zo los je het op!

Piepende deur? Zo los je het op!

’s Nachts, als het stil moet zijn, klinken piepende deuren altijd nog harder dan overdag. Heel ergerlijk. Toch is het probleem meestal zo te verhelpen. Moeilijk? Welnee.

Wat heb je nodig?

– warm zeepsop
– zachte doek
– siliconenspray of kruipolie + kwast of doek
– tang
– staalwol en zeep
– hamer

Aan de slag

Stap 1 Bepaal eerst welk deel van de deur de piep veroorzaakt. Zorg dan dat er geen stof of vuil op de  scharnieren zit door ze af te nemen met warm zeepsop.

Stap 2 Bespuit de scharnieren met siliconenspray of giet een beetje olie in het scharnierwerk.

Stap 3 Doe de deur een paar keer open en dicht, zodat de spray of olie zich kan verspreiden.

Stap 4 Als je deur pinnen heeft en nog steeds piept, haal dan eerst de bovenste pin eruit met een tang. Veeg de pin af met schuurwol en zeep en tik hem met een hamer recht als hij verbogen is. Zet hem terug. Is de piep nog steeds niet verdwenen?  Doe dan hetzelfde met de onderste. Desnoods kun je de hele boel vervangen.

Tips

Gebruik voor dergelijke klussen liever geen plantaardige olie, want die gaat na verloop van tijd oxideren en wordt dan ranzig en plakkerig.

 

 

 

Handig klusboek!

doe-het-zelfklussenWil je weten hoe je je toilet of afvoer moeten ontstoppen, je radiator moet ontluchten of krassen in het parket kunt wegwerken? In het boek 100 doe-het-zelfklussen lees je hoe je veelvoorkomende klussen kunt aanpakken. Bestel hier dit handige boek voor € 24,99.