Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Perfect voor de kerstbrunch: brioche met kaneel

Perfect voor de kerstbrunch: brioche met kaneel

Thuis & wonen
Perfect voor de kerstbrunch: brioche met kaneel

Heb jij een brunch gepland? Vergeet dan niet om deze heerlijke brioche met kaneel er bij te serveren! Hij is eenvoudig te maken en iedereen zal er van smullen!

Dit heb je nodig (voor 8 personen):

  • 340 gram bloem
  • 4 eieren
  • 2 eidooiers
  • 180 gram zachte boter
  • 6 gram zout
  • 200 ml lauwe melk
  • 100 ml water
  • 20 gram suiker
  • 20 gram verse gist

Voor de afwerking:

  • 30 gram boter
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 50 gram cassonade

Zo maak je de brioche:

  1. Meng de bloem met de eieren en de eidooiers. Voeg de boter en het snuifje zout toe. Meng de lauwe melk met water en de suiker. Los de gist op in de lauwe vloeistof en voeg toe aan de bloem.
  2. Laat enkele minuten draaien in de keukenmachine tot een homogeen deeg. Vorm een bal van het deeg en leg in een kom, afgedekt met een vochtige doek. Laat zo’n 2 uur rijzen op kamertemperatuur.
  3. Kneed het deeg nogmaals en rol op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een rechthoek van 0,5 centimeter dik. Smelt de boter en bestrijk het deeg ermee. Meng de cassonade met het kaneelpoeder en strooi dit over het deeg. Snij de deeglap in de lengte in 6 lange repen en leg ze op elkaar. Snij de reep vervolgens in 8 gelijke stukken. Vouw de stukken dubbel en schik ze naast elkaar in de springvorm. Dek opnieuw af met een vochtige keukendoek en laat het deeg zo’n 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
  4. Bak de brioche 50 minuten in de hete oven tot hij gaar en goudbruin is. Serveer met zachte boter.Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: Ontbijtpizza met pancetta en ei

Brunchreceptje: benedict eitjes met spek en spinazie

Brunchreceptje: tortilla met chorizo

Shoppen is altijd een goed idee