Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pavlovaboomstam met mascarpone en frambozen

Pavlovaboomstam met mascarpone en frambozen

Thuis & wonen
Pavlovaboomstam met mascarpone en frambozen

Dit gebak is heel bijzonder. De boomstam is krokant, zacht én sticky en omhult een romige vulling met verse frambozen. 

Pavlovaboomstam met mascarpone en frambozen

Voor 8-10 plakken

Dit heb je nodig

Voor de mascarponevulling

  • 250 g mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 50 g verse frambozen

Voor de taartbodem

  • 4 eiwitten
  • 180 g kristalsuiker
  • 1 tl maizena
  • 1 tl witte-wijnazijn

Voor de garnering

  • 75 g verse bosvruchten
  • poedersuiker

 

Zo maak je het 

Mascarponevulling

Klop de mascarpone, slagroom, poedersuiker en citroenrasp tot een crème. Zet het in de koelkast.

Taartbodem

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de eiwitten tot schuim en voeg langzaam de suiker toe. Klop alles tot een stevig, dik schuim: je moet de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat het schuim eruit glijdt. Roer de maizena en het azijn erdoor.  Strijk het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een vierkant van 24×32 cm en strijk glad met een lepel of spatel. Bak het geheel 20 minuten in de oven, tot de meringue bruin kleurt. Leg een schone theedoek op het aanrecht. Leg daar een stuk bakpapier op en bestrooi met poedersuiker. Haal de vorm uit de oven en laat de meringue 3 minuten afkoelen voordat je hem omgekeerd op het bakpapier stort. Trek het papier eraf slaat de meringue 10 minuten afkoelen.

De taart in elkaar zetten

Strijk de vulling in een egale laag uit de meringue, maar houd circa 3 cm van de rand van één lange kant vrij. Verdeel de frambozen over de vulling. Rol de boomstam voorzichtig van je af op, naar de rand die vrij van vulling is. Gebruik het bakpapier en de theedoek tijdens het rollen. Zorg ervoor dat de naad aan de onderkant komt en dat de boomstam in de theedoek is gewikkeld. Laat hem met de theedoek 4 uur in de koelkast staan. Leg de boomstam voor het serveren op een serveerschaal en garneer met de bosvruchten en poedersuiker.

 

Dit recept komt uit Zoet & Shoot van foodblogger Linda Lomelino. In het boek staan naast geweldige zoete recepten ook tips (voor bloggers) om taarten zo mooi mogelijk te stylen en te fotograferen. €24,99, Kosmos Uitgevers.

Shoppen is altijd een goed idee