Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pasta pesto en broccoli

Pasta pesto en broccoli

Thuis & wonen
Pasta pesto en broccoli

Een gezondere variant van je favoriete pasta, want de pesto wordt vervangen door broccoli. Snel gemaakt en super lekker!

Pasta pesto en broccoli

Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

  • 30 gr verse basilicum
  • 30 gr parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitten
  • scheut olijfolie
  • 200 gr broccoli
  • 1 teen knoflook
  • snufje zout en peper
  • scheut kookroom
  • 1 ui
  • 150 gr pasta

Zo maak je het:

Zet een pan water op het vuur en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Zelf heb ik de broccoli een paar minuten gekookt en vervolgens in de keukenmachine gedaan maar dit hoeft niet. Je kunt de broccoli ook rauw in de keukenmachine doen. Doe de basilicum, parmezaanse kaas, broccoli, pijnboompitten, olijfolie, knoflook en een snufje zout en peper in een keukenmachine. Mix net zo lang totdat alles goed vermaalt is. Tip: je kunt de basilicum, parmezaanse kaas, pijnboompitten en knoflook ook vervangen voor een potje pesto.

Snipper het uitje. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje ongeveer 2 minuten aan. Voeg dan de pesto-broccoli en de kookroom toe en warm het geheel een paar minuten op. Voeg dan de gekookte pasta toe en meng door het geheel. Serveer de pasta met nog een beetje parmezaanse kaas en wat pijnboompitten.

Tip: vleesliefhebbers kunnen wat (gerookte) kipblokjes toevoegen.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee