Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pasta boursin

Pasta boursin

Thuis & wonen
Pasta boursin

Pasta boursin is zo’n lekker en simpel recept. En je hoeft echt geen keukenprinses te zijn, om dit gerecht te kunnen maken. Zo ga je te werk:

artikel

Dit heb je nodig

Voor 2 personen
Tijd: 30 min.

  • 150 gram pasta
  • 1 bakje boursin cuisine (of andere roomkaas met kruiden)
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje rucola
  • pijnboompitten
  • handje parmezaanse kaas (of andere kaas)
  • snufje peper
  • eventueel andere ingrediënten zoals bieslook, tomaat, courgette, hamblokjes en spekreepjes.

Zo maak je het

Zet een pan water op voor het koken van de pasta en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Ongeveer 5 minuten voordat de pasta klaar is, giet je een scheutje olie in een pan en fruit je het uitje en de knoflook aan op een zacht vuurtje. Tip: het is trouwens ook lekker om de pijnboompitten te roosteren in een pan zonder olie of boter.

Als het uitje is aangefruit, voeg je de kruidenkaas toe en laat je deze zachtjes smelten. Ondertussen is de pasta klaar en giet je deze af. Voeg ook de pasta toe aan de pan met de kruidenkaas. Meng alles goed door elkaar en serveer de pasta met de pijnboompitten, een beetje parmezaanse kaas, een snufje peper en eventueel wat fijngehakte bieslook.

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee