Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom je pasta niet moet afspoelen onder de kraan

Waarom je pasta niet moet afspoelen onder de kraan

Thuis & wonen
Waarom je pasta niet moet afspoelen onder de kraan

Laat je ook weleens vers gekookte pasta even ‘schrikken’ onder de koude kraan, net zoals onze oma’s vroeger? Dat kunnen we voortaan beter laten. Het zit namelijk zo… 

Pasta afspoelen

Wie de pasta laat schrikken onder de koude kraan, maakt dat de pasta sneller haar warmte verliest en ook spoel je zo al het zetmeel er van af. Niet zo handig, want juist zetmeel zorgt ervoor dat de pasta zich beter bindt aan de saus en zetmeel maakt de saus nog romiger. En dus lekkerder!

Vanaf nu dus de pasta afgieten en het daarna direct door de pastasaus roeren. Een beetje kookvocht erbij is niet erg, dit zorgt juist voor extra smaak.

Pastasalade

Maak je een pastasalade? Dan is het wel goed om de pasta even te laten schrikken onder de koude kraan, zodat de pasta niet aan elkaar plakt.

Lees ook:

 

Bron: Goedgevoel.be

Shoppen is altijd een goed idee