Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Happy Easter! Zó maak je van de paastafel één groot feest

Happy Easter! Zó maak je van de paastafel één groot feest

Thuis & wonen
Happy Easter! Zó maak je van de paastafel één groot feest

We maken er dit jaar stijlvolle paasdagen van. Met een mooi gedekte tafel en verrukkelijke gerechten. Met of – zeer waarschijnlijk – zonder vrienden en familie, een feestje wordt het sowieso!

DIY: de bloemetjes & de eitjes

Dit heb je nodig:

  • eieren
  • gedroogde bloemen uit een bloemenpers (of een loeizwaar boek)
  • modge podge (lijm en vernis ineen, verkrijgbaar in hobbywinkels)
  • kwast
  • stopnaald

Zo ga je te werk:

Prik met een eierprikker een gaatje aan de onder- en bovenkant van het ei. Maak de gaatjes iets groter met een stopnaald en schud het ei zachtjes zodat de inhoud eruit loopt. Vang dit op zodat je het later kunt gebruiken. Blaas de eieren aan de bovenzijde leeg. Smeer het ei dun in met modge podge en plak hierop een bloem. Vouw eventuele kreukels weg en smeer er een tweede laag modge podge op. Laat goed drogen.

Pasen Green

Lees ook
Interieur pimpen? Met deze DIY’s maak je van serviesgoed de leukste eyecatchers

Sinaasappel-yoghurt stapeltaart

Dit heb je nodig:

  • 400g fijne kristalsuiker
  • 340ml magere yoghurt
  • 5 eieren
  • rasp en sap van 2 sinaasappels
  • 1tl vanille-extract
  • 200ml zonnebloemolie
  • 400g bloem
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Voor de cream cheese-frosting:

  • 140 g roomboter op kamertemperatuur
  • 200g poedersuiker
  • 400 g zuivelspread naturel

En verder:

  • 3 springvormen Ø 18 cm, bekleed met bakpapier
  • glaceermes

Zo maak je ‘m:

  1. Doe de suiker, yoghurt, eieren, rasp, het vanille-extract en de zonnebloemolie in een mengkom en meng goed door elkaar. Voeg het sinaasappelsap toe en meng ook dit goed door. Voeg daarna de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout toe en meng totdat het een mooi egaal beslag is.
  2. Verdeel het beslag in gelijke delen over de drie springvormen. Bak elke cake in 35-45 minuten gaar op 175 °C.
  3. Maak intussen de cream cheese-frosting. Doe daarvoor de roomboter en poedersuiker in een mengkom en mix eerst op de laagste stand (de poedersuiker kan flink opstuiven). Is de poedersuiker volledig door de roomboter opgenomen, klop het mengsel dan luchtig op de hoogste stand, net zolang totdat het wittig is. Voeg tot slot ook de zuivelspread toe en meng dit op de laagste stand mee tot een egaal mengsel.
  4. Begin pas met decoreren als de cakes volledig zijn afgekoeld. Snijd de bovenkanten vlak af. Breng de cream cheese frosting ruim tussen de cakelagen aan en smeer met het glaceermes de buitenkant zo strak mogelijk af. Ga nu los met de decoratie. Gebruik chocolade(eitjes) of snoep, of – als je een echte voorjaarstaart wilt maken – verse bloemen.

Pasen Green

De rest van de DIY’s staan in Flair 13-2021. Deze editie ligt t/m 6 april in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Shoppen is altijd een goed idee