Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pas op! Deze torenhoge boete riskeer je als je je autoruiten niet goed krabt

Pas op! Deze torenhoge boete riskeer je als je je autoruiten niet goed krabt

Thuis & wonen
Pas op! Deze torenhoge boete riskeer je als je je autoruiten niet goed krabt

Brrr, de temperaturen dalen weer en ’s nachts schommelen ze komende dagen rond het vriespunt. Dat betekent dat de kans groot is dat het ’s ochtends weer krabben geblazen is voordat je de auto in kunt stappen. En da’s een klusje waar je maar beter goed de tijd voor kunt nemen.

Het krabben van je autoruiten kun je maar beter zo goed mogelijk doen; als je geen fikse boete wil riskeren, tenminste. Zijn je autoruiten niet ijsvrij en wordt je zicht erdoor belemmerd, dan kun je een boete krijgen van 230 euro. Ben je de spiegels vergeten ijsvrij te maken? Dan komt daar nog eens 140 euro bij op. Een simpel rekensommetje leert ons dat het ijs op de auto je dus 370 euro kan kosten. Een duur grapje.

Lees ook
Flairs Vijf: 5x producten om jouw huid te verzorgen in deze tijd van het jaar

Plastic tasje

Vind je het een behoorlijke klus om met een ruitenkrabber aan de slag te gaan? Op Twitter is een filmpje opgedoken van een simpel trucje. Zo zou je met een plastic tas met daarin een laagje water perfect je autoruiten ijsvrij kunnen krijgen. Waar je alleen wél voor moet waken – zo wordt gewaarschuwd onder de video – is dat het water niet te warm moet zijn. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het temperatuurverschil te groot wordt en er uiteindelijk een barst ontstaat in het glas. Daarnaast is het een stuk milieubewuster om gewoon met een krabber het ijslaagje te lijf te gaan, maar gezien het verbluffende resultaat, kunnen we je het filmpje niet onthouden:

Betrapt

Een aantal jaar geleden deelde een wijkagent uit Tubbergen een kiekje op Twitter, van autoruiten die niet ijsvrij genoeg waren. “Deze bestuurder kreeg een bekeuring”, schreef hij erbij. “Ik vind dat hij onvoldoende zicht heeft.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee