Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Paprika pasta-ovenschotel

Paprika pasta-ovenschotel

Thuis & wonen
Paprika pasta-ovenschotel

Het is alweer een tijdje geleden dat we een ovenschotel recept hebben geplaatst. Vandaag daarom dus speciaal voor jullie, een paprika pasta-ovenschotel! Heb je nog stukjes groenten in de koelkast liggen die op moeten? Voeg deze dan vooral toe aan de paprikasaus! De ovenschotel kun je ook prima van te voren klaarmaken, zodat je hem ’s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. 

 

Recept voor 2 personen
Tijd: 35 min.

Benodigdheden:

  • 150 gram pasta (penne)
  • 4 geroosterde paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel basilicum
  • 150 gram gehakt
  • 1 theelepel suiker
  • snufje zout/peper
  • handje geraspte kaas

Bereidingswijze:

Zet een pan water op voor het koken van de pasta. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.

Verwarm ook je oven voor op 200 graden. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Doe de geroosterde paprika’s, de knoflook, ui, basilicum, suiker en een snufje zout/peper in een keukenmachine/mengbeker en meng net zolang totdat er een mooie saus is ontstaan. Vervolgens kun je het gehakt aanmaken met een ei, wat gehaktkruiden en 2 beschuitjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt aan. Voeg daarna de saus toe en warm het geheel op. Na ongeveer 5-10 minuten is je saus klaar. Doe de pasta in een ingevette ovenschaal en giet hier de saus overheen. Meng alles even goed door elkaar en strooi vervolgens wat geraspte kaas over de bovenkant.

Zet de pasta-ovenschotel voor ongeveer 10-15 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee