Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pannenkoekjes met Griekse yoghurt

Pannenkoekjes met Griekse yoghurt

Thuis & wonen
Pannenkoekjes met Griekse yoghurt

Dagje vrij? Vertrek richting strand met deze pannenkoekjes. Door de Griekse yoghurt zijn ze heerlijk fris van smaak en door de kaneel en honing extra lekker. Nog een pluspunt: je hebt maar 4 ingrediënten nodig!

pannenkoekjes

Wat heb je nodig?

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • serveren met honing, kaneel en/of fruit

Tijd: 20 min
Voor 8 mini-pannenkoekjes

Zo maak je het!

Meng in een kom de Griekse yoghurt met het ei. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en het bakpoeder. Meng het geheel nogmaals goed door elkaar totdat het een mooi beslag is geworden.

Doe een klein beetje boter in een pan. Ik maak zelf vervolgens 3 kleine pannenkoekjes maar je kunt natuurlijk ook een groter pannenkoekje maken. Bak de pannenkoekjes gaar en goudbruin in circa 5 minuten.

Serveer de pannenkoekjes met wat kaneel en honing en eventueel fruit.

Let op: door de Griekse yoghurt worden de pannenkoekjes lekker zacht (en fris van smaak). Je pannenkoekje is dus na circa 5 minuten gaar.

 

Elke week plaatsen we een recept van een lezeres! Wat is jouw picknicksucces?Laat het ons weten via Facebooken misschien plaatsen we jouw recept wel!

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee