Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een mix tussen ‘Riverdale’ en ’13 Reasons Why’: waarom je ‘Panic’ vandaag nog wil bingen

Een mix tussen ‘Riverdale’ en ’13 Reasons Why’: waarom je ‘Panic’ vandaag nog wil bingen

Een mix tussen ‘Riverdale’ en ’13 Reasons Why’: waarom je ‘Panic’ vandaag nog wil bingen

Riverdale is sinds het begin een dikke hit op Netflix, maar eerlijk is eerlijk: naarmate de seizoenen vorderen, worden de verhaallijnen minder sterk en een stuk ongeloofwaardiger. Voor alle afhakers is er nu een gloednieuwe bankplakker: ‘Panic’. Híer gaat de serie over en dít is waarom je vandaag nog wil gaan kijken.

‘Panic’ op Prime

Panic is het nieuwste pareltje dat Amazon Prime (de eerste 30 dagen gratis, daarna slechts (!) €2,99 per maand) uit haar mouw schudt, een original die je op het puntje van je stoel moet krijgen. Het volledige eerste seizoen staat sinds afgelopen week op de streamingsdienst en nadat de Flair-redactie er afgelopen weekend aan begon, bleek dat aardig te lukken. Je kent het wel, inééns is het half vijf ‘s nachts. #oeps

Tell me more…

De young adult-serie Panic is een soort mix tussen Riverdale, 13 Reasons Why en Outer Banks, met een vleugje The Hunger Games. Klinkt interessant, niet? Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lauren Oliver, die tevens het script schreef en als producer optreedt.

Waar gaat ‘Panic’ over?

Het speelt zich allemaal af in een klein, fictief arbeidersstadje in de Amerikaanse staat Texas. De toekomst van de jongeren die in Carp wonen lijkt weinig spannend: je maakt er je school af en blijft er hangen. Velen willen ontsnappen aan dat saaie leven, maar dat is slechts voor de rijkere kids een mogelijkheid. Met dat in het achterhoofd is Panic in het leven geroepen, een jaarlijks terugkerend spel voor alle net afgestudeerden in de stad. Gedurende de zomervakantie moeten deelnemers hun ergste angsten onder ogen komen tijdens diverse (levensgevaarlijke) challenges, met als belangrijkste regel: don’t panic, of je ligt uit het spel. Wie is als winnaar uit de bus komt, krijgt een gigantische geldprijs die gebruikt kan worden om Carp definitief achter zich te laten.

‘Dood’-eng

Panic liep in het verleden niet altijd voor alle deelnemers goed af, maar dat weerhoudt de nieuwe lichting afgestudeerden er niet van een poging te wagen in de hoop op een leuker leven. Dit jaar is Panic echter spannender dan ooit. De geldpot is groter dan voorgaande jaren en het spel is gevaarlijker. Hoe ver gaan de jongeren om te winnen?

Lees ook
Aftellen! Vanaf déze datum binge je het vervolg van de spannende Netflix-serie ‘Lupin’

Spanning en sensatie

Behalve een hoop spanning spelen vriendschap en liefde ook een grote rol in de serie. Is het winnen van Panic belangrijker dan de relatie met je beste vriendin? En is er sprake van échte liefde, of probeert de één de ander van z’n apropos te brengen om zelf het spel te kunnen winnen? Bekijk de trailer hieronder en begin vandaag nog met bingen: vermaak gegarandeerd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: SerieTotaal, Superguide | Beeld: Still