Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Paddenstoelenragout

Paddenstoelenragout

Thuis & wonen
Paddenstoelenragout

Een heerlijk herfstgerecht: paddenstoelenragout met prei. Serveer het met rijst of in bladerdeeg en je hebt een heerlijke maaltijd! Kijk je mee hoe Sofie het maakt?

Dit heb je nodig:

  • 50 gram boter
  • 30 gram bloem
  • halve prei
  • 200 gram champignons
  • 250 ml bouillon
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • snufje peper

Zo maak je het:

Snijd de prei in stukjes net als de champignons. Smelt de boter en bak de champignons en de prei circa 5 minuten aan. Voeg vervolgens de bloem toe en meng die goed door de prei en de champignons. Laat dit 1 minuut bakken. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe als het andere is opgenomen. Ga zo door totdat alle bouillon is opgenomen. Breng de ragout op smaak met peper. Voeg eventueel ook andere kruiden toe.

Voeg de laatste minuut de crème fraîche toe om het geheel iets romiger te maken. Serveer de ragout met rijst of in bladerdeegbakjes.

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

Shoppen is altijd een goed idee