Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Paasrecepten met eieren

Paasrecepten met eieren

Thuis & wonen
Paasrecepten met eieren

Wat is Pasen zonder eieren? Weet je nog toen je ze als kind zocht in de tuin? En beschilderde in felle kleuren? Nu bak je ze in de pan, want eieren éten is misschien toch wel het leukst van alles. Twee originele Paasrecepten van Atkins.

Paasrecept: gehaktbrood met een hardgekookt ei

Voor 8 personen

gehaktbrood-header

Dit heb je nodig:

1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 gele paprika, 1 groene paprika, 1 el olijfolie. 3 el gehakte verse peterselie, 1 tl verse tijmblaadjes, 2 eieren, 3 el paneermeel, 800 g rundergehakt, zout, peper, 1 tl tabasco, 3 gepelde hardgekookte eieren en 1 ingevette cakevorm (1,5 l)

Zo maak je het!

Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en paprika enkele minuten. Laat het vocht zo veel mogelijk verdampen of schenk het vocht eraf. Voeg de kruiden toe en laat het mengsel iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los en meng deze samen met de gebakken groenten en het paneermeel door het gehakt. Voeg de tabasco, peper en zout naar smaak toe. Druk een deel van het gehakt in de cakevorm, leg vervolgens de hardgekookte eieren achter elkaar midden op dit gehakt en vorm de rest van het gehakt eromheen. Druk het goed aan. Zet het gehaktbrood ongeveer 1 uur in de oven. Als het brood tijdens het bakken te donker wordt, kun je het afdekken met aluminiumfolie. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het 15 minuten rusten in de vorm. Kijk of de kanten goed los zijn en leg een bord of schaal bovenop de cakevorm. Keer het voorzichtig om en verwijder de vorm. Serveer dit gerecht warm of koud.
Eén portie bevat 4 gram koolhydraten en 300 kcal.

Paasrecept: Pavlova met aardbeien

Voor 8 personen

Pavlova-heade

Dit heb je nodig:

2 limoenen, 4 eiwitten, 3 el zoetstof (bijv. steviapoeder), 1 el maïzena, 125 ml slagroom, 100 g mascarpone en 500 g aardbeien.

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 100°C. Haal met een citroentrekker de schilletjes van de limoenen en hak 1 theelepel schilletjes fijn. Pers 1 citroen uit. Klop vervolgens de eiwitten stijf in een schone, vetvrije vorm. Voeg de maïzena, fijngesneden limoenschilletjes, 2 el zoetstof en 1 el limoensap toe. Klop het geheel nogmaals stevig door. Strijk vervolgens het eiwit in de vorm van een cirkel glad op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het eiwit in het midden van de oven in 2 uur gaar. Zet vervolgens de oven uit en laat het eiwit in de oven afkoelen en indrogen (dit duurt ook ongeveer 2 uur). Ga verder met de slagroom en klop deze samen met 1 eetlepel zoetstof zo goed als stijf en klop de mascarpone erdoor. Strijk het mascarponemengsel over de eiwitbodem. Maak de aardbeien schoon een halveer ze. Verdeel ze vervolgens met de limoenschilletjes over de mascarpone en garneer eventueel met wat strooibare zoetstof.
Eén portie pavlova bevat 7 gram koolhydraten en 135 kcal.

Tip: Deze recepten zijn lekker bij de Paasbrunch. Bekijk ook de andere Paasbrunch recepten.

Shoppen is altijd een goed idee