Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Paasrecept: Oeuf Cocotte

Paasrecept: Oeuf Cocotte

Thuis & wonen
Paasrecept: Oeuf Cocotte

Een lekker en simpel recept voor het paasontbijt of de paasbrunch. Het is weer net even anders dan een gekookt eitje maar toch makkelijk en snel te bereiden. Serveer er een lekker broodje bij om erin te dippen. 

Tijd: 10 min. + 15 min. in de oven
Recept voor 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • snufje zout/peper
  • eventueel geraspte kaas of kruiden

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden. Schep twee eetlepels creme fraiche in twee ovenbestendige bakjes. Wij hebben over de creme fraiche nog wat stukjes kipfilet gestrooid en hier vervolgens een ei boven gebroken.

Eventueel kan je over het ei nog wat geraspte kaas of kruiden strooien. Doe de twee kleine bakjes in een ovenschaal en giet hier tot de helft van de bakjes, kokend water in.

Zet de ovenschaal met de bakjes voor circa 15 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie 

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

Kijk voor meer recepten voor Pasen in het Dossier ‘Paasbrunch recepten’ >>

Shoppen is altijd een goed idee