Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Paasrecept: broodje kwartelei

Paasrecept: broodje kwartelei

Thuis & wonen
Paasrecept: broodje kwartelei

Hoe eet jij jouw eitje het liefst? Gebakken, gekookt of misschien wel gepocheerd? Dit recept geeft je nog een bijzondere keuzemogelijkheid. Een ei ín een broodje! Ziet er niet alleen heel leuk uit, is ook nog eens ontzettend lekker. En het misstaat zeker niet op de paastafel!

Lees ook: Recept voor Pasen: Acaï bowl op een sandwich

Wat heb je nodig?

  • 200 ml melk
  • 600 g bloem
  • 7 g droge gist
  • 50 g kristalsuiker
  • 6 el munt (gehakt)
  • 50 g margarine
  • 12 kwarteleieren
  • 5 eieren

En zo maak je het

  1. Schenk de melk in een pannetje, doe er de margarine bij en laat smelten op laag vuur. Haal van het vuur.
  2. Klop 4 eieren los. Doe de bloem in een kom en meng er de gedroogde gist door. Roer de melk met de gesmolten boter, de losgeklopte eieren en kristalsuiker door de bloem. Meng goed. Kneed de munt door het deeg. Vorm er een bal van, leg in een schone kom en dek af met plasticfolie. Laat 30 minuten rijzen.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 12 stukken en duw er een kwarteleitje in. Vet een bakplaat in en leg de broodjes erop. Klop het laatste ei los, bestrijk de broodjes ermee, en bak ze in 20 minuten goudbruin in de oven.

Bron: CookLoveShare

 

Shoppen is altijd een goed idee