Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Overhemden strijken, Flair geeft je tips!

Overhemden strijken, Flair geeft je tips!

Overhemden strijken, Flair geeft je tips!

Een frisgewassen overhemd moet je goed strijken. Maar hoe ga je te werk? Met deze tips verliest jouw blouse en zijn overhemd in no time die vervelende kreukels. Overhemden strijken wordt makkelijker met hulp van Flair.

Overhemden strijken

  • Zorg als eerste dat het reservoir van het strijkijzer voldoende is gevuld met water. Zo gaat het strijken makkelijker en slijt het overhemd minder snel.
  • Ben je toe aan een nieuwe strijkplank? Kies dan het liefst voor een stevig exemplaar met een zachte toplaag, waarin knoopjes van een overhemd kunnen wegzinken.
  • Op welke temperatuur kun je een overhemd strijken? Check het strijkvoorschrift op het labeltje. Het aantal stippen in het icoontje geeft de stippen aan op de strijkbout. Linnen en katoen mag je heet strijken, wol en zijde lauwwarm.
  • Draai het overhemd binnenstebuiten om schade te voorkomen. Je strijkt dus de binnenkant.
  • Leg de boord van het overhemd plat op de plank. Strijk de binnenkant van de boord, zodat de knoopjes in de strijkplank worden gedrukt. De schouders van het overhemd leg je over de ronde kant van de plank om kreukels eruit te strijken.
  • Ga je de mouwen strijken, knoop het hemd dan eerst gedeeltelijk dicht. Leg de mouw nu strak op de plank. Je kunt eventueel de vouw van de mouw er vast instrijken.

 

Lees ook: 6x ontkreuken zonder te strijken