Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dít kun je doen met overgebleven restjes kaarsvet

Dít kun je doen met overgebleven restjes kaarsvet

Dít kun je doen met overgebleven restjes kaarsvet

Brand je ook regelmatig kaarsen? Dan houd je waarschijnlijk ook elke keer restjes kaarsvet over. Vaak worden de restjes weggegooid, terwijl je hier nog veel mee kan doen.

Maak nieuwe kaarsen

Heb je verschillende potjes met restjes van kaarsvet over? Dan kan je die restjes samenvoegen en er een nieuwe kaars van maken. Dit doe je door alle restjes samen te voegen in een pannetje, ze au bain-marie (in een pan of schaal boven een pan kokend water) te laten smelten en vervolgens in een leuk glas of mal te gieten. Doe hier een kaartlont bij en ta-da, je hebt weer een nieuwe kaars.

Piepende deur

Heb je thuis ook zo’n vervelende deur die maar blijft piepen als je hem open of dicht doet? Dan kan kaarsvet je hierbij helpen. Je hoeft hiervoor alleen het kaarsvet te laten smelten, de scharnieren uit je deur te halen en deze goed met het vet in te smeren. Het laagje kaarsvet zorgt ervoor dat de deur voortaan niet meer zo zal piepen.

Vieze voegen

Het schoonmaken van de voegen in je badkamer is misschien wel hét vervelendste klusje in huis. Door kaarsvet over je schoongemaakte voegen te smeren, zorg je ervoor dat ze ook schoon blijven. Het enige wat je hoeft te doen is kaarsvet smelten en deze over je schoongemaakte voegen smeren. Je zult zien dat als het eenmaal opgedroogd, het vet een beschermend laagje vormt over je schone voegen.

Lees ook
Om déze reden is het beter om je kaarsen in vriezer te bewaren

Geurzakjes maken

Verzamel al het overgebleven kaarsvet en hak het in stukjes. Doe deze stukjes in een zakje zodat je het in je kledingkast of auto kan leggen. Zo heb je een heerlijk fris geurtje om je heen. Maar let op: zorg dat het zakje niet in de volle zon ligt of hangt, anders smelt het.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images