Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ovenschotel met gehakt en spinazie

Ovenschotel met gehakt en spinazie

Thuis & wonen
Ovenschotel met gehakt en spinazie

Vandaag een recept voor een lekkere ovenschotel met gehakt en spinazie. Binnen 15 minuten staat deze ovenschotel in de oven en 25 minuten later kun je aan tafel. Ben je benieuwd naar het recept? Lees dan gauw verder. 

Recept voor 2 personen
Tijd: 15 min.+ 25 min.

Dit heb je nodig:

  • 450 gr aardappels (of aardappelschijfjes)
  • 150 gr gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 300-350 gr spinazie (diepvries)
  • 200 ml kookroom (evt. light)
  • gehaktkruiden
  • handje geraspte kaas
  • kruiden naar keuze zoals: paprikapoeder,

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden en snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en bak dit rul. Voeg eventueel zelf nog extra kruiden toe zoals paprikapoeder, cayennepeper, tijm, basilicum, peterselie, net wat jij lekker vindt.

Ondertussen schil je de aardappels en schaaf/snijd je ze in hele dunne plakken. Leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van een ingevette ovenschaal.

Verdeel hier het gehaktmengsel overheen.

En vervolgens de (ontdooide) spinazie. Je kunt eventueel ook het gehakt mengen met de spinazie.

Giet de helft van de kookroom over de spinazie en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes er overheen. Giet over de aardappelschijfjes de rest van de kookroom. Afmaken met een snufje zout en peper.

Strooi een beetje kaas over de ovenschotel en zet de ovenschotel voor circa 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee