Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ovenschotel met aardappel

Ovenschotel met aardappel

Thuis & wonen
Ovenschotel met aardappel

Het is de week van winterrecepten. Ga vanavond eens voor deze ovenschotel met aardappel, gehakt en tomaat.

Ovenschotel met aardappel

Recept voor 2 personen
Tijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

  • 4-5 aardappels
  • 150 gram gehakt
  • 1 tomaat
  • halve ui
  • 1 teen knoflook
  • 140 gram tomatenpuree
  • scheut water
  • 2 tl tijm
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje zout/peper
  • handje geraspte kaas

Zo maak je het:

Zet een pan water op en schil de aardappels. Snijd grote aardappels eventueel in stukken. Kook de aardappels circa 15 minuten totdat ze bijna gaar zijn. Snijd de aardappels vervolgens in blokjes/partjes en breng ze op smaak met het paprikapoeder. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de tomaten in plakjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook aan. Voeg vervolgens de gehakt toe en bak deze rul. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg vervolgens een scheut water, snufje zout en peper en de tijm toe. Even goed mengen en laat het geheel ongeveer 2-3 minuten warmen. Doe de aardappels in een ovenschaal. Verdeel hier het gehaktmengsel overheen. Vervolgens leg je de plakjes tomaat op het gehakt en maak het geheel af met een beetje geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor circa 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee