Wil je eens wat anders dan gekookte aardappels? Probeer dan eens deze ovenschotel met aardappel en gehakt. Lekker én makkelijk om te maken.
Ovenschotel met aardappel en gehakt
Dit heb je nodig
Voor 2 personen
450 gr aardappels
150 gr gehakt
1 prei
200 gr tomatenblokjes
halve ui
1 tl tijm
1 tl paprikapoeder
snufje zout en peper
handje geraspte kaas
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en schaaf of snijd de aardappels in hele dunne plakjes. Snijd de prei en ui in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul met de kruiden. Voeg de ui en prei toe en bak dit een paar minuten mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat de saus circa 5 minuten pruttelen. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ovenschaal. Schep hier de gehakt-tomatensaus overheen, daarna de rest van de aardappelschijfjes. Strooi een beetje geraspte kaas over het geheel en zet de ovenschotel voor circa 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie
Meer recepten
– Taco salade met maïs, ijsbergsla en tortillachips