Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Voor ouders met Wanderlust: 18 babynamen geïnspireerd op plaatsen

Voor ouders met Wanderlust: 18 babynamen geïnspireerd op plaatsen

Voor ouders met Wanderlust: 18 babynamen geïnspireerd op plaatsen

Je kind vernoemen naar een plaats is hip. Veel sterren hebben het al gedaan. Denk maar aan Madonna die haar kind Lourdes noemde, of aan Victoria en David Beckham die hun zoon Brooklyn noemden. Doe jij niks liever dan reizen en zou je je kind graag een naam willen geven die geïnspireerd is op een prachtige plek? Wij hebben ter inspiratie alvast onze favorieten op een rijtje gezet!

Sydney

Een mooie naam die inmiddels voor zowel jongens als meisjes kan. De naam doet natuurlijk direct denken aan de stad Sydney in Australië. Oorspronkelijk werd de naam echter al gebruikt in Normandië, Frankrijk, waar hij verwees naar de plaats St. Denis. Ook in Engeland bestond de naam al. Daar als een samentrekking van de woorden sïd (uitgestrekt, wijd) en ieg (eiland in een rivier), met de betekenis: “van het brede eiland”.

Paris

Wordt ook gebruikt voor jongens en meisjes. Doet natuurlijk meteen denken aan Parijs, de hoofdstad van Frankrijk, maar is oorspronkelijk afkomstig uit de Griekse Mythes. Paris was de zoon van de koning van Troje. Hij werd verliefd op de mooie, maar getrouwde Helena en kidnapte haar. Hiermee veroorzaakte hij de Trojaanse oorlog die wordt beschreven door Homerus.

Brooklyn

Brooklyn is inmiddels een zeer populaire naam geworden, die ook aan jongens en meisjes gegeven wordt. Brooklyn verwijst naar één van de vijf stadsdelen van New York.

Dakota

Dakota verwijst naar Noord en Zuid-Dakota, een gebied in de Verenigde Staten. De naam wordt gegeven aan meisjes, zoals de actrice Dakota Fanning.

Florence

Florence is een meisjesnaam. Florence is ook de naam die we in het Nederlands en in het Engelse gebruiken voor de Italiaanse stad Firenze. Oorspronkelijk komt de naam echter van het Latijnse woord florens, florentius dat “bloeiend” betekent. Een beroemde Florence was Florence Nightingale.

Orlando

Een jongensnaam die verwijst naar een stad in Florida in de Verenigde Staten, het is echter ook de Italiaanse vorm van de naam Roland. Een bekende Orlando is de acteur Orlando Bloom.

Alexandria

Een meisjesnaam. In Amerika zijn een aantal plaatsen met de naam Alexandria, het is ook een belangrijke havenstad in Egypte. De stad werd oorspronkelijk vernoemd naar Alexander de Grote (331 v. Chr.), in zijn tijd was de stad een belangrijk centrum van zijn rijk.

Austin

Austin is de hoofdstad van de staat Texas in de Verenigde Staten. De naam is een korte variatie op de naam Augustine en populair voor jongens.

Chandler

Chandler is een naam die aan zowel jongens als meisjes wordt gegeven. Een bekend Chandler is natuurlijk Chandler Bing uit Friends. In de Middeleeuwen werd het woord Chandler in het Engels gebruikt voor iemand die kaarsen (candles) maakte. In de Verenigde Staten zijn een aantal plaatsen met de naam Chandler, waaronder in Arizona.

London

London is de hoofdstad van Engeland en het is inmiddels een populaire naam voor zowel jongens als meisjes.

Peyton

Het karakter Peyton Sawyer ken je misschien nog wel uit de serie One Tree Hill, waar ze het hart van Lucas Scott stal. Oorspronkelijk is de naam afkomstig uit Engeland waar hij als achternaam gebruikt werd voor mensen afkomstig uit Payton in Devon. Inmiddels is er in de Verenigde Staten ook een plaatsje met de naam Peyton. De naam Peyton wordt voor zowel jongens als meisjes gebruikt.

Aspen

Aspen, Colorado is een populair skigebied in de Verenigde Staten. De naam wordt vooral aan meisjes gegeven en wordt de laatste jaren steeds populairder.

Kensington

De naam Kensington wordt zowel aan jongens als aan meisjes gegeven en verwijst naar een gebied in Londen, Engeland.

Devon

Devon is een oude Engelse naam en betekent: “afkomstig uit Devonshire (een plaats in Engeland).” De naam wordt gegeven aan jongens.

Lourdes

Lourdes is een plaatsje in Frankrijk. Lourdes werd beroemd toen St. Bernadette daar in 1858 een visioen had van de maagd Maria. Sindsdien worden er veel bedevaarten naar Lourdes gemaakt.

Madison

De naam Madison is erg populair voor zowel jongens als meisjes. In de Verengde Staten hebben een aantal plaatsen de naam Madison, de bekendste daarvan is waarschijnlijk Madison, Wisconsin. Madison komt van het Engelse “Mad’s son (Mad zijn zoon)”. Mad was een gebruikelijke afkorting van de naam Matthew.

Zaria

Zaria ligt in Nigeria. Deze bijzondere naam wordt gegeven aan meisjes.

Savannah

Savannah, Georgia, is een plaats in de Verenigde Staten en is een populaire naam voor meisjes. Oorspronkelijk komt de naam van het Spaanse woord “savannah”: een vlakte zonder bomen.

Lees ook:

Deze 21 Zweedse babynamen zijn het schattigste ooit

Is “wanderlust” jouw middle-name? Dan zijn deze tatoeages echt iets voor jou

Help! Ik heb spijt van de naam van mijn kind

Bron: disneybaby.com / babycenter.com / babynamewizard.com