Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ouders opgelet! Deze truc past Prins William altijd toe als hij met George praat

Ouders opgelet! Deze truc past Prins William altijd toe als hij met George praat

Ouders opgelet! Deze truc past Prins William altijd toe als hij met George praat

Wanneer je naar foto’s van Prins William met z’n ondertussen driejarig zoontje George kijkt, valt een ding op. Nee, we hebben het niet over het feit dat ze superschattig zijn samen, wél over de houding die de kroonprins aanneemt. Wanneer hij tegen zijn zoon praat, hurkt William neer. Jezelf tot het niveau van je kind brengen, is volgens experts dan ook een geweldige opvoedingstruc.

Wanneer Georges zus Charlotte eerder deze maand gedoopt werd, was de schattigaard in een slechte bui. Voor de ogen van de aanwezige fotografen zette hij z’n zieligste pruillip op en stak een kleine tirade af. Papa William troostte hem door voor hem neer te hurken, in z’n ogen te kijken en hem te kalmeren.

George

Als we foto’s van vorige evenementen bekijken, merken we dat de knappe kroonprins dit trucje systematisch toepast wanneer hij tegen z’n zoon praat. Toen Amerikaans president Obama langskwam op Kensington Palace en de kleine prins hem in z’n kamerjas ontving, bijvoorbeeld.

William George Obama

Of toen het gezin eerder deze maand een vliegshow bijwoonde.

William George

Opvoedingsexperts noemen deze techniek ‘actief luisteren’ en raden alle ouders aan die toe te passen. Door op het niveau van je kind te gaan zitten en recht in zijn of haar ogen te kijken, toon je dat je echt geïnteresseerd bent in wat je kind te zeggen heeft en dat je het belangrijk vindt. ‘Zo kan je het zelfvertrouwen van het kind bevorderen terwijl het daarnaast wordt aangemoedigd om nog meer te communiceren’, aldus Gill Connel, expert op het gebied van kinderontwikkeling. En je hebt je dagelijkse portie squats ook weer achter de rug. Een win-winsituatie, als je ‘t ons vraagt.

 

Lees ook: