Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo wordt oud brood lekker knapperig

Zo wordt oud brood lekker knapperig

Thuis & wonen
Zo wordt oud brood lekker knapperig

Oud brood? Niet weggooien! Brood van twee of drie dagen oud is vaak nog prima te eten. Het enige wat je nodig hebt is water, kijk maar!

Oud brood in de oven

Stokbrood wordt snel oud. Om het (stok)brood weer lekker en knapperig te maken kun je het insmeren met een beetje water. Of ga met een ijsblokje over de korst van het brood. Klaar? Verpak het brood in aluminiumfolie. Bak het tien minuutjes in de oven en het brood is warm en heerlijk om op te eten.

Oud brood in de magnetron

Besprenkel het brood met water, verpak het in wat keukenpapier en doe het voor 15 seconden in de magnetron.

Boterham stomen

Hang een sneetje brood boven stomend water, bijvoorbeeld de waterkoker, en het boterhammetje is weer zacht en perfect om te gaan beleggen.

 

Heb jij nog tips, wat te doen met oud brood? Laat het ons weten!

Lees ook: Nóóit meer last van muggen (trucje!)

Shoppen is altijd een goed idee