Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Originele lunch: een boterham met sinaasappel en mascarpone

Originele lunch: een boterham met sinaasappel en mascarpone

Thuis & wonen
Originele lunch: een boterham met sinaasappel en mascarpone

In het weekend mag je jezelf wel eens verwennen met iets anders dan je gebruikelijke boterham met kaas. Deze combinatie zou je zelf misschien niet zo snel bedacht hebben, maar is zeker het proberen waard. Verrassend fris!

Ingrediënten 

  • 8 sneetjes brood
  • 2 onbehandelde sinaasappels
  • 250 g mascarpone
  • 4 tl honing

En nu?

Spoel de sinaasappels. Rasp de schil. Pers één helft tot sap. Schil de andere 3 helften tot op het vruchtvlees en snij ze dan in fijne plakjes.

Roer de honing samen met de mascarpone en het sinaasappelsap tot een glad mengsel.

Beleg 2 boterhammen met plakjes sinaasappel en een laag mascarponecrème. Werk af met wat geraspte sinaasappelschil en leg er een tweede boterham bovenop.

 

Probeer ook:

 Bron: Libelle Lekker

 

Shoppen is altijd een goed idee