Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oreo-cheesecake

Oreo-cheesecake

Thuis & wonen
Oreo-cheesecake

Heb je binnenkort een speciale gelegenheid, gezellig visite of ben je gewoon toe aan een stukje van de zevende hemel? Dan hebben wij de oplossing in vorm van een heerlijke oreo-cheesecake!  oreocheesecakeT

Dit heb je nodig:

Voor 1 taart van Ø 26 cm Voor de taartbodem 250 g theebiscuits 50 g witte chocolade Voor de vulling 800 g roomkaas of zuivelspread 230 g suiker 5 eieren 1 eidooier 50 ml crème fleurette (scheproom) 1 tl vanille-extract 20 g bloem 19 Oreo-koekjes Voor de mousse 150 g witte chocolade 450 ml slagroom Voor de roomtoefjes 200 g roomkaas of zuivelspread 100 g poedersuiker 6 g boter, gesmolten 1 tl vanille-extract 6 Oreo-koekjes, doormidden gesneden

Zo maak je het:

Maak de mousse een dag van tevoren. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie. Klop met een elektrische mixer of in de keukenmachine 400 ml van de slagroom stijf. Laat de gesmolten chocolade afkoelen tot lauwwarm en voeg dan de overgebleven 50 ml van de slagroom toe. Klop met de mixer op lage snelheid het room-chocolademengsel langzaam door de stijfgeklopte slagroom. Dek de kom af en ze hem 24 uur in de koelkast. Verwarm voor de bodem de oven voor tot 180°C. Verkruimel de biscuits. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze in een steelpan met dikke bodem. Roer de koekkruimels door de gesmolten chocolade. Vet een springvorm licht in en bekleed hem met bakpapier. Bedek de bodem met een 1 cm dikke laag van het koekjesmengsel. Bak de koekjesbodem 15 min. Klop voor de vulling de roomkaas, doe de suiker erbij en klop nog 2 min. Klop de eieren en de eidooier erdoor. Voeg de scheproom en het vanille-extract toe en klop het mengsel nog 1 min. Voeg tot slot de bloem toe en klop weer 1 min. of tot je een gladde vulling hebt. Verdeel de vulling over de voorgebakken taartbodem. Breek 15 van de 19 Oreo-koekjes in stukjes en verdeel deze over de vulling. Stel de oventemperatuur in op 150°C. Bak de cheesecake 1½ uur. Zet de oven uit en laat de cheesecake nog 2 uur staan, de roomvulling moet nog een beetje vloeibaar zijn. Zet de cheesecake vervolgens ten minste 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast. Meng voor de roomtoefjes de roomkaas met de poedersuiker tot een glad mengsel. Klop eerst de gesmolten boter en dan het vanille-extract erdoor en klop het mengsel nog 5 min. Bestrijk de cheesecake met een laag chocolademousse. Breek de 4 overgebleven Oreo-koekjes in stukjes en strooi deze over de mousse. Schep de room in een spuitzak met een gekarteld mondje en maak 12 toefjes room op de rand van de taart. Steek in elke toef een half Oreo-koekje.     cover Dit recept komt uit Cheesecakes van Berko door Steve Schouflikir (€ 8,95, goodcook.nl) Het ultieme cheesecake-boek dat laat zien hoe je eindeloos kunt varieren met de ingredienten van je lievelingstaart!

Shoppen is altijd een goed idee