Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oranje gevulde paprika’s

Oranje gevulde paprika’s

Thuis & wonen
Oranje gevulde paprika’s

Speciaal voor Koningsdag deze feestelijke oranje gevulde paprika’s  met gehakt, rode peper en kaas. Een heerlijk en makkelijk recept dat er ook nog eens super mooi uitziet en heel simpel te bereiden is. 

Tijd: 10 min. + 30 min. in de oven
Personen: 2

Dit heb je nodig:

  • 2 (oranje) paprika’s
  • 1 pak met kaasbolletjes met roomkaas (ongeveer 15 stuks nodig)
  • 1 sjalotje
  • 100 gram gehakt
  • gehaktkruiden
  • 1 rode peper
  • Een handjevol geraspte kaas

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. Breng daarna het gehakt op smaak met de gehaktkruiden. Snijd het sjalotje fijn en fruit deze aan in een pannetje. Als het sjalotje een beetje doorzichtig is geworden voeg je ook het gehakt toe, bak deze rul. Snijd ondertussen de paprika’s doormidden en haal de zaadjes eruit.

Snijd de rode peper fijn en verwijder eventueel de zaadjes uit de rode peper als je niet van heel pittig eten houdt. Doe de kaasbolletjes in een bakje en prak deze een beetje plat/fijn met een vork.

Vul de paprika’s met wat van het gehakt, een beetje rode peper eroverheen daarna wat van de kaasbolletjes kruimels en eventueel nog wat geraspte kaas eroverheen.

Ga zo door totdat alle paprika’s gevuld zijn. Leg de paprika’s in een ingevet ovenschaaltje en doe er wat aluminiumfolie overheen. De paprika’s kunnen de oven in voor 15 minuten. Na 15 minuten haal je het aluminiumfolie eraf en kunnen de paprika’s nog 15 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie 

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Shoppen is altijd een goed idee