Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ophef om tatoeage bij 13-jarig meisje in SBS-programma Getekend voor het leven

Ophef om tatoeage bij 13-jarig meisje in SBS-programma Getekend voor het leven

Thuis & wonen
Ophef om tatoeage bij 13-jarig meisje in SBS-programma Getekend voor het leven

De aflevering van Getekend voor het leven wist gisteren veel los te maken. Waar we normaal gesproken het verhaal van spijt hebbende volwassenen in het tv-programma te zien krijgen, ging presentator André Hazes dit keer aan de slag met Karima, die bij haar destijds 13-jarige dochter Selina een tatoeage liet zetten. “Dat was de druppel voor mijn familie.”

Verslaving

Karima kampte jarenlang met een verslaving, iets wat ze zelf naar eigen zeggen niet doorhad. “Ik wist niet dat ik verslaafd was. Ik had geen contact met de buitenwereld. Ik dronk van ’s ochtends tot ’s avonds en deed wat ik wilde, dat was mijn levensstijl. Ik wist niet dat het een verslaving was. Niemand zei daar ook wat van.” Na een interventie van haar familie is ze inmiddels bijna drie jaar clean en klaar om een grote fout uit het verleden goed te maken.

Tatoeage dochter

“Elke keer als ik daar op terugkijk, dat ik mijn dochter getatoeëerd heb, dan klap ik helemaal dicht. Het doet mij zoveel verdriet”, vertelt een zichtbaar emotionele Karima. “De ommekeer kwam eigenlijk toen ik me realiseerde dat ik op deze manier mijn dochter schade bracht.” Nu Karima de kans krijgt om haar eigen tatoeage weg te laten halen, wordt ook de tattoo van haar dochter, ondanks dat Selina er zelf blij mee is, aangepakt. “Dat ook zij behandeld kan worden is echt een pak van mijn hart. Ik schaam me echt dood voor die tattoo.”

Lees ook
André Hazes over bekende brug-tatoeage: ‘Had er beter over moeten nadenken’

Mooie verrassing

Voor de transformatie die Karima de afgelopen jaren heeft doorstaan, heeft André aan het einde van de aflevering nog een mooie verrassing. Karima’s grootste wens is namelijk om met haar vader naar Marokko te gaan. Doordat zij een kruis op haar hand heeft laten tatoeëren, was dit al die tijd niet mogelijk, omdat ze hiermee tegen het zere been van haar familie zou schoppen. “Volgens Moslims is Jezus niet aan het kruis gestorven”, aldus Karima. Nu de tatoeage steeds meer en meer verdwijnt, vindt André het tijd om haar droom waar te maken, en krijgt ze samen met haar vader een reis naar Marokko cadeau.

Bekijk de hele uitzending via deze link.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: SBS | Beeld: Getekend voor het leven

Shoppen is altijd een goed idee