Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Opgelet: Deze gevolgen heeft Whatsapp’s nieuwe privacybeleid voor jou!

Opgelet: Deze gevolgen heeft Whatsapp’s nieuwe privacybeleid voor jou!

Opgelet: Deze gevolgen heeft Whatsapp’s nieuwe privacybeleid voor jou!

Whatsapp heeft een nieuw privacybeleid en als je hiermee akkoord gaat heeft dit twee ingrijpende gevolgen. Wij zetten de gevolgen voor je op een rijtje samen met wat je er tegen kunt doen!

Is er nog iets privé?

Sinds 2014 is Whatsapp van Facebook en de gevolgen daarvan beginnen nu merkbaar te worden. Je telefoonnummer en gegevens gaan via Whatsapp namelijk doorgespeeld worden aan Facebook. Hierdoor kan Facebook je nog specifiekere vriendschapsvoorstellen doen en de advertenties die je te zien krijgt nog beter personaliseren. Doordat Facebook nu toegang heeft tot de goudmijn aan gegevens die Whatsapp is kunnen ze nog meer adverteerders aantrekken.

giphyfacebook

Beeld: giphy.com

Communicatie tussen bedrijf en klant

Hoewel het niet direct de bedoeling is dat er reclame gaat komen op Whatsapp, is het wel de bedoeling dat bedrijven straks direct met jou, de klant, kunnen communiceren. Zo kan de klantenservice van bedrijven via Whatsapp lopen en kunnen ze je aanbiedingen sturen (lijkt wel wat op reclame als je het ons vraag, maar goed…).

Een woordvoerder van Whatsapp sprak met RTL Z over het nieuwe beleid en gaf als voorbeeld dat een vliegtuigmaatschappij je bijvoorbeeld kan informeren over een vertraagde vlucht of dat je bank contact met je kan opnemen over een verdachte transactie. Er werd wel benadrukt dat deze berichten versleuteld zijn en dat dus alleen jij en de verzender ze kunnen lezen.

giphyklantenserv

Beeld: giphy.com

Dit kun je er aan doen 

Je kunt helaas niet voorkomen dat je telefoonnummer met Facebook wordt uitgewisseld. Je kunt wel voorkomen dat je andere gegevens met Facebook worden uitgewisseld. Zodra Whatsapp je vraagt om akkoord te gaan met het nieuwe privacybeleid moet je onderaan de optie dat Whatsapp je profielinformatie aan Facebook mag geven uitvinken.

Ben je al akkoord gegaan met het nieuwe beleid? Binnen de 30 dagen mag je je nog bedenken! Dit doe je als volgt: ga naar Instellingen, vervolgens naar Account en onderaan kun je de nieuwe privacy-instelling uitvinken.

Lees ook:

Dit moet je weten als je je ex wil stalken via Instagram Stories

Video: Wow! Dit doet het uitzetten van je telefoon met je!

Awkward alert: zo vind je ál je oude Facebook-posts terug

Bron: grazia.nl / newsmonkey.be