Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Opgelet: deze 4 dingen moet je niet doen op openbare Wifi!

Opgelet: deze 4 dingen moet je niet doen op openbare Wifi!

Opgelet: deze 4 dingen moet je niet doen op openbare Wifi!

Het kan je creativiteit een boost geven en super fijn zijn om te doen: je laptop meenemen en van kantoor naar een hip koffietentje verhuizen. Veel jonge creatievelingen zitten dan ook overal met hun Macbooks en maken flink gebruik van de gratis Wifi en goede koffie. Dit is super handig, maar ook gevaarlijk!

Nu zul je niet gelijk in levensbedreigende situaties terechtkomen wanneer je verbinding maakt met het draadloze netwerk van je favoriete hotspot, maar er kunnen wel een aantal dingen gebeuren die je liever zou voorkomen. Omdat verse lattes en huisgemaakte appeltaart zeer goede arbeidsvitamientjes zijn, hier een overzicht van vier dingen die je beter kunt laten wanneer je verbonden bent met een openbare wifi. Dus je kunt zonder zorgen lekker blijven Facebooken en ook je dagelijkse Pinterest routine hoeft niet onder deze vier maatregels te lijden. Pfiew!

Screen Shot 2016-08-05 at 2.49.32 PM

Doe geen bankzaken of emails
Even die rekening betalen tussen de bedrijven door lijkt misschien een goed idee, maar doe dit zeker niet! Je kunt namelijk gehackt worden – en dat wil je natuurlijk voorkomen. Maar wist je dat ditzelfde geldt voor je email? Hackers kunnen namelijk door middel van je inbox al je wachtwoorden resetten en zo je hele identiteit stelen. Met alle horrorgevolgen van dien. Scary! 

Deel niets
Als je thuis of op werk bent deel je waarschijnlijk bestanden, printers en allicht ook je openbare netwerk met anderen. Sharing is caring, we weten het. Maar doe dit op openbare netwerken niet! Zet alles wat je uit wat je uit kunt zetten en verberg zoveel mogelijk gegevens.

 Gebruik geen onbeveiligde sites
Let erop dat de sites die je bezoekt veilig zijn. Hoe je dat ziet? Check of er voor de url een slotje te zien is en of er  ‘https’ voor de link staat. Deze tekens wijzen erop dat de informatie die wordt gedeeld tussen de site en jouw computer, versleuteld is. Doe je dit niet, dan heb je kans dat iemand zomaar alle gegevens kan zien van de site waarop je zit. Wil je helemaal op safe spelen, maak dan gebruik van de incognito functie van je browser. Dan zit je sowieso goed!

Gebruik geen apps
Probeer je te minderen met het gebruik van je smartphone? Dan gaat deze laatste tip je daarbij zeker helpen. Want apps op je telefoon zijn minder goed beveiligd, en moeten aan veel minder eisen voldoen dan de originele websites. Ook hebben de websites, in tegenstelling tot de apps, geen toegang tot je contacten, camera en locatie. Dat betekent niet alleen veiliger bezig zijn, maar ook nog eens werken aan die iPhone addiction!

Bron: Metronieuws

Lees ook: