Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Opbrengsten 3FM Serious Request gaan dit jaar naar bestrijden longontsteking bij kinderen

Opbrengsten 3FM Serious Request gaan dit jaar naar bestrijden longontsteking bij kinderen

Opbrengsten 3FM Serious Request gaan dit jaar naar bestrijden longontsteking bij kinderen

Dit jaar staat het Glazen Huis van Serious Request in Breda. De 3FM dj’s zullen zich daar vlak voor kerst weer 6 dagen laten opsluiten. De opbrengsten van dit jaar gaan naar de bestrijding van longontsteking onder kinderen in ontwikkelingslanden. 

Betere voorlichting en medicijnen 

Elk jaar sterven er wereldwijd nog zo’n 900.000 kinderen aan longontsteking. Volgens het Rode Kruis is veel van deze kindersterfte in ontwikkelingslanden te wijten aan slechte voorlichting. Ouders weten niet hoe ze met het zieke kind moeten omgaan en maken het soms onbewust erger door bijvoorbeeld naast het zieke kind een vuurtje te stoken om op te koken. De rook is niet bevorderlijk voor de zieke kindjes. Daarnaast is er in de lokale klinieken niet altijd antibiotica aanwezig om de longontsteking te bestrijden. Het Rode Kruis wil daarom voor zorgen voor betere voorlichting en medicijnen zodat deze onnodige kindersterfte voorkomen kan worden.

Breda

Dit is de tweede keer dat het Glazen Huis in Breda wordt opgezet. In 2008 stond het huis er ook al een keer en blijkbaar is dat goed bevallen. Het Glazen Huis is een actie van de radiozender 3FM en bestaat al sinds 2004.

Bron: bndestem.nl

Lees ook:

Giel Beelen biedt excuses aan

Video: Nicky Romero misdraagt zich op de weg

Wauw! Victoria Beckham heeft een nieuw kapsel