Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Op deze plek kun je beter nóóit een piercing zetten

Op deze plek kun je beter nóóit een piercing zetten

Op deze plek kun je beter nóóit een piercing zetten

We houden wel van een piercing hier en daar, en er is niks mis met wat blingbling. Toch is er één piercing die je maar beter nooit laat zetten: de snake eyes.

Lees ook: Bizarre beautytrend: massaal aan de nagelpiercings

Piercings in je oren, je neus, je navel, enzovoort zijn allemaal geen probleem. Je moet natuurlijk voorzichtig blijven met ontstekingen, maar je gezondheid loopt geen gevaar. Er is maar één piercing die écht schadelijk is voor je lichaam en dat is de zogenaamde snake eyes.

Spieren
De snake eyes is een soort tongpiercing. Het lijken twee aparte piercings in het puntje van je tong, want je ziet slechts twee bolletjes, maar eigenlijk is het één staafje door de tong. Professioneel piercer T.J. Cantwell van Studio 28 weigert de piercing te zetten. ‘Het is bijzonder gevaarlijk‘, vertelt T.J. aan Bustle. ‘Het verbindt de twee belangrijkste spieren in je tong, waardoor je die niet meer apart kan bewegen’.

Litteken
Het is bovendien ook heel slecht voor je tanden. ‘De piercing schuurt voortdurend tegen de binnenkant van je tanden’, aldus T.J. ‘Daardoor beschadig je je tandvlees en gaan je tanden op den duur afbreken. Door die wrijving is de kans ook groot dat de piercing gaat verschuiven of ontsteken, en dat laat een heel lelijk litteken na.’ Hmm, dan toch liever nog een gaatje erbij in ons oor.

 

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome