Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Op deze dag boek je je vliegtickets het goedkoopst

Op deze dag boek je je vliegtickets het goedkoopst

Op deze dag boek je je vliegtickets het goedkoopst

Als je vandaag de dag een stap buiten de deur zet, word je geconfronteerd met kou, een hoop nattigheid en een grauwe lucht. Niet vreemd dat je uitkijkt naar een tropisch oord, ergens onder de zon aan een helderblauwe zee…

Lees ook: Dat wordt boeken: binnenkort vlieg je voor nog geen 200 euro naar New York

Daarnaast is het helemaal geen gek idee om alvast te oriënteren waar jouw vakantie(s) in 2018 naartoe gaan. Niet alleen omdat je dan alvast kan beginnen met sparen, maar ook omdat het boeken van een vliegticket dan een stuk goedkoper wordt.

Eerder boeken

Hoewel vaak gezegd wordt dat een last minute boeken goedkoper is, zou dat volgens onderzoek van Airlines Reporting Corporation niet kloppen. De meeste reizigers zouden hun vliegticket zo’n 57 dagen van tevoren boeken, maar door het 171 dagen van tevoren te doen, kun je flink besparen.

Dinsdag om 15.00 uur

Niet alleen dat eerder boeken speelt een rol, ook de dag waarop je je vliegticket boekt heeft invloed op de prijs. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat dinsdag de goedkoopste dag is om je vliegticket te boeken; dit zou gelden voor zowel internationale als nationale vluchten. En als je dan toch bezig bent, kun je het beste rond 15.00 uur je vliegticket afrekenen. Daarmee zou je ook weer wat euro’s van de prijs af kunnen snoepen.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Metronieuws | Beeld: iStock