Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Heb jij ook last van zilvervisjes? Niet meer met dit trucje!

Heb jij ook last van zilvervisjes? Niet meer met dit trucje!

Heb jij ook last van zilvervisjes? Niet meer met dit trucje!

Zilvervisjes, heb je daar weleens van gehoord? Je hebt er vast wel eens eentje gespot. Het zijn kleine beestjes van ongeveer 10 millimeter, met fijne, glanzende schubben, en ze komen in veel huishoudens voor. Als jij deze diertjes regelmatig aantreft in je huis, kun je daar beter zo snel mogelijk iets aan doen.

zilvervis

copyright: duurzaamthuis.nl

Zilvervisjes in huis is slecht nieuws om twee redenen. Ten eerste zijn de diertjes een voorbode dat je huis te vochtig is en dat er te weinig frisse lucht circuleert. Dat is op langere termijn niet alleen slecht voor je gezondheid, maar kan ook voor slaapproblemen zorgen.

Schade

Het is belangrijk om je huis goed te ventileren om zo de temperatuur en de vochtigheid laag te houden. Zilvervisjes houden van vochtige omgevingen. Je vindt ze daarom veel in afvoerleidingen, aanrechtkastjes en badkamers. Ze houden zich ook graag schuil in boekenkasten en onder de vloerbedekking. Op al deze plekken brengen de diertjes na verloop van tijd schade aan – de tweede reden waarom je ze buiten moet proberen te houden.

Trucje

Als je de diertjes bij jou thuis gespot hebt, is er gelukkig een makkelijk trucje om van ze af te komen: door ze te lokken. Dat kan met een halve aardappel in een open plastic zak of door een witte katoenen zak vochtig te maken en er wat gipspoeder op te strooien. Als je de zilvervisjes gelokt hebt, kun je de zak (met de beestjes erin) gewoon buiten uitschudden.

Check wel even van te voren of alle naden en kieren goed gekit zijn, anders kruipen ze natuurlijk zo weer naar binnen.

 

Lees ook:

 

Bron: Healthy Homes Barometer, Margriet