Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Ontbijtmuffins met yoghurt

Ontbijtmuffins met yoghurt

Thuis & wonen
Ontbijtmuffins met yoghurt

Er is geen beter begin van de (werk)dag dan een snel en heerlijk ontbijt. Het geheim: maak het vast de avond van tevoren. Dat scheelt je tijd, stress en rommel; allemaal dingen waar je niet op zit te wachten als je fris en fruitig op je werk wilt verschijnen. Sommige gerechten, zoals overnight oats, worden er zelfs beter van als je ze een nachtj in de koelkast zet. Deze ontbijtmuffins kan je het beste in een grote hoeveelheid maken. Bewaar ze in een afgesloten doos in de koelkast en… geniet van die 5 minuten extra in bed! 

Recept voor circa 4 muffins

Tijd: 5 min. + 25 min. in de oven

Dit heb je nodig:

  • 100 gr havermout
  • 125 ml griekse yoghurt (met honing)
  • handje blauwe bessen of frambozen
  • 1 banaan
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • handje pecannoten (of andere noten
  • 1 flinke theelepel kaneel

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Prak een banaan in een kom en voeg vervolgens alle ingrediënten in een grote kom en meng alles door elkaar. Vet 4 muffinvormpjes in. Schep het beslag vervolgens in de muffinvormpjes. Zet de havermoutmuffins voor ongeveer 25 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Serveer ze eventueel met nog een beetje extra griekse yoghurt, honing en wat walnoten er bovenop.

Lekker als ontbijt of tussendoortje.

Tip: ook lekker met andere noten of ander fruit.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee