Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Onmisbare schoonmaakhulpjes

Onmisbare schoonmaakhulpjes

Onmisbare schoonmaakhulpjes

Het huis kan best een grote schoonmaakbeurt gebruiken maar, hóe begin je met zoiets? Allereerst: de juiste accessoires! Met deze benodigdheden stel je vlug en goed orde op zaken. 

Onmisbaar in het huishouden zijn deze basics: een emmer (€ 1,60) voor sopjes, handschoenen (€ 0,50) om mee te schrobben en een dweil (€ 14,99) om de vloer mee te boenen.

Ossengal

Onze grootouders hebben hier vroeger ook de boel mee schoongemaakt. Ossengalzeep (€ 2,95, Dille & Kamille) is uitstekend voor het verwijderen van lastige vlekken in textiel. Maak de zeep nat met water, bestrijk dan de vlek met de natte zeep. Even laten intrekken en vervolgens grondig spoelen met schoon water. Klaar is Kees, weg is vlek!

Spiritus

Ramen lappen, zonder strepen? Doe een scheutje spiritus (€ 1,14) in je warme sop en het blinkt als nooit tevoren!

Azijn

Azijn (€ 0,59) wordt al generaties lang gebruikt als schoonmaakmiddel. Het ontvet, ontkalkt, verwijdert nare luchtjes, reinigt het strijkbout, verwijdert kringen uit houten tafels… (heb je even?) Daarbij is het ook nog eens milieuvriendelijk, goedkoop en zacht voor de handen. Hebben dus!

Groene zeep

Groene zeep kun je overal (wij herhalen, overal!) voor gebruiken. Van het toilet, de vloer en tegels tot textiel. Deze allesreiniger is onmisbaar in het huishouden!

Citroen

Het hele huis aanpakken met een citroen? Doen! Citroenen zijn namelijk perfect om mee schoon te maken. Het verwijdert vuil en vet, maakt oppervlaktes en keukenapparatuur brandschoon, doodt bacteriën en maakt korte metten met vieze luchtjes. En, niet alleen goed voor het milieu, ook voor de portemonnee! Lees hier waar citroen allemaal goed voor is.

Eco-friendly

Wil je een keer iets nieuws proberen qua schoonmaakproducten? Haal Lilly’s Eco Clean in huis. Lilly’s Eco Clean komt uit Ierland en wordt gemaakt door een klein groepje gepassioneerde mensen die de meest natuurlijke, milieuvriendelijke en veilige huishoudmiddelen willen ontwikkelen. Voor wie veilige en effectieve producten zoekt voor een natuurlijk schoon huis, is bij Lilly’s aan het juiste adres.