Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Een avondje naar het theater? Dat kan met déze digitale voorstellingen

Een avondje naar het theater? Dat kan met déze digitale voorstellingen

Een avondje naar het theater? Dat kan met déze digitale voorstellingen

Door de coronamaatregelen focussen veel organisaties zich op online. Zo kan je allerlei musea vanaf je bank bezoeken, sporten vanuit je woonkamer en met vrienden afspreken doormiddel van apps. De theaters in Nederland konden dan ook niet uitblijven op digi-gebied.

Toneel

Theaterflix is, zoals de naam al doet vermoeden, een soort Netflix voor toneel. Op het on demand platform kan je genieten van (kinder) voorstellingen die in het theater zijn geweest. Op dit moment is er zelfs aardig wat gratis te bekijken, maar ben je écht liefhebber dan kan je ook abonnee worden voor slechts €10,- voor zes maanden.

Toneelgroep Orkater, Theater Utrecht en MAAS plaatsen elke dag een voorstelling uit hun archief. Zo kan je dagelijks genieten van een uitje naar het theater. Let wel op: de voorstellingen zijn maar ongeveer zeven dagen te bekijken.

Ook op Youtube staan er genoeg leuke culture kiekjes. Zo is speciaal voor nu de toneelversie van Turks Fruit op Youtube geplaatst door producent Hummelinck Stuurman.

De tekst gaat verder onder de video

Cabaret

Het is zeer nodig om in deze bizare tijden eens flink te lachen. Ben je de grapjes van je partner inmiddels zat, plan dan een avondje cabaret in. Netflix en Videoland hebben een enorm aanbod aan voorstellingen van comedians zoals Patrick Lareij, Ronald Goedemondt, Tineke Schouten en Brigitte Kaandorp. Geen abonnement? Dan niet getreurd. NPOstart heeft ook een aanbod aan verschillende cabaretiers.

De tekst gaat verder onder de video.

Ben je nou echt hardcore fan van een potje lachen, neem dan zeker een kijkje op Voorstelling Gemist. Deze streamingdienst heeft zowel bekende als onbekende Nederlandse grappenmakers online staan en deze kan je veertien dagen gratis bekijken.

Muziek

Heb je alle Spotify-lijsten al grijs gedraaid, neem dan een kijkje in het theater. BankGiro Loterij en classic.nl hebben de ‘Huiskamer Challenge‘ bedacht. T/m 5 april kan je je eigen compositie insturen en daarmee maak je kans op mooie prijzen. De vakjury bestaande uit Tania Kross, Dominic Seldis en Jan Willem de Vriend, bepalen samen met de Facebook likes wie met welke prijs ervandoor gaat.

Ook zangers, zangeressen en zangroepen kunnen niet meer op de planken staan. Gelukkig kunnen hun goude keeltjes online door. Zo hebben de drie zussen van OG3NE, ondanks dat ze gescheiden zijn op dit moment, samen liedjes opgenomen op een bijzondere wijze. En ook de Meisjes met Wijsjes, die t/m mei zouden touren, gaan dit nu digitaal doen. Op Youtube en Facebook uploaden zij regelmatig een nieuwe filmpje waarin ze samen zingen als de ‘Quarantaine Wijsjes.’

De tekst gaat verder onder de video.

Musical

Voor de jonge theaterliefhebbers zijn er genoeg kindermusicals beschikbaar. De Efteling heeft veel van hun musicals online gezet. Zo kan je een uitje naar de Efteling en een bezoek aan het theater in één keer combineren. En ook nog gratis zelfs! Ook hier doet Videoland weer mee. Alle sprookjesmusicals van Van Hoorne Entertainment staan daar voor de kids klaar. En bij ZappBios kan je gaan zitten voor de familiemuscial ‘Snorro.’

De tekst gaat verder onder de video.

Als de kleinste op bed liggen, zijn er ook nog genoeg musicals voor de volwassenen. Kijk de Engelstalige versie van Legally Blonde en de Nederlandse productie Rondom het Rembrandtplein op Youtube en de dansmusical Newsies op Dinsey+.

De tekst gaat verder onder de video.

Opera

De Nationale Opera plaatst elke dag volledige voorstellingen online en houdt daarbij ook nog live Q&A’s voor al je vragen. Holland Opera biedt naast ‘gewone’ operavoorstellingen ook nog kindervarianten. Bij Opera2Day kan je via een formulier jezelf inschrijven en dan sturen zij de komende weken een aantal opera’s toe zoals Hamlet en Mariken in de Tuin der Lusten.

De tekst gaat verder onder de video.

Lees ook
Toch cultuur snuiven terwijl je de deur niet uit kunt? 16x musea die je gewoon online bezoekt

Dans

Ondanks dat de dansgezelschappen hun kunst niet kunnen vertonen, zitten ze niet stil. Online zijn ze druk bezig om in beweging te blijven en voor ons wat moois neer te zetten. Het Nederlandse Dans Theater haalt hun voorstellingen uit het archief, Introdans is een Thuisbioscoop gestart met daarin docu’s over het gezelschap en het Scapino Ballet Rotterdam plaatst per week een nieuwe voorstelling die voor zeven dagen te bekijken is. Leuk om naar te kijken en wie weet kan je nog meedoen voor wat beweging.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda.nl | Beeld: iStock