Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met deze online evenementen maak je tóch een feestje van Koningsdag 2020

Met deze online evenementen maak je tóch een feestje van Koningsdag 2020

Met deze online evenementen maak je tóch een feestje van Koningsdag 2020

Waar we ieder jaar weer opnieuw reikhalzend uitkijken naar de verjaardag van Willem-Alexander, ziet Koningsdag 2020 er helaas heel anders uit dan normaal. Maar dat betekent uiteraard niet dat we géén feest kunnen vieren. Er worden allerlei alternatieven georganiseerd, zodat je gewoon vanuit de woonkamer, de tuin of het balkon kan genieten van een flinke dosis gezelligheid.

Koningsdag 2020

Koningsdag is dit jaar omgedoopt tot Woningsdag, gezien we door alle maatregelen rondom het coronavirus óók op deze dag zoveel mogelijk binnen moeten blijven. Gelukkig kun je het thuis heel gezellig maken, en dat word je door onderstaande initiatieven wel heel gemakkelijk gemaakt:

1. De miniconcerten van Qmusic

Qmusic zendt op Koningsdag 2020 elk uur een miniconcert uit van een Nederlandse artiest. Onder meer Davina Michelle, Nielson, Miss Montreal, Di-Rect, Suzan & Freek, Maan en Kraantje Pappie komen langs. Radio dus op standje honderd en feesten maar!

2. Balkoningsdag

Koningsdag 2020 omgedoopt tot Woningsdag… wat dacht je van Balkoningsdag? Dat klinkt toch veel beter? Dat we in deze moeilijke tijden wel wat gezelligheid kunnen gebruiken, weten de organisatoren van dit evenement maar al te goed. Aanstaande maandag kun je om 12.00 uur inschakelen via de livestream, wanneer het feest losbarst. Een uur later vindt er een gezamenlijke toost plaats op de verjaardag van onze majesteit, die je dit jaar veilig vanaf jouw eigen balkon, tuin of dakterras viert. Trek de oranje vlaggetjes en slingers maar vast uit de kast!

De tekst gaat verder onder de post.

3. Digitale kleedjesmarkt

Ben je niet zo’n feestbeest en sta jij traditiegetrouw met de kids op de vrijmarkt in de buurt? Fysiek kan dat dit jaar misschien niet doorgaan, maar online wél. Er wordt namelijk een zogeheten digitale kleedjesmarkt georganiseerd, die om 12.00 uur afgetrapt zal worden.

4. Bingoën met Poesiat & Kater X Beerwulf

Speciaal voor de verjaardag van Willem-Alexander organiseert de Amsterdamse brouwerij Poesiat & Kater in samenwerking met Beerwulf een virtuele bingo via Facebook. Voorafgaand aan de bingo vertellen de brouwers iets over hun Princesse Bier, dat speciaal voor Koningsdag 2020 in een oranje jasje is gestoken. Daarna kun je meespelen voor een voucher ter waarde van honderd euro voor het Poesiat & Kater proeflokaal. De bingo zal worden gehouden in het Engels en Beerwulf zal de bingo live streamen vanaf hun sociale kanalen.

De tekst gaat verder onder de post.

5. Koningsdag vanaf de bank

Als je Koningsdag liever doorbrengt onder het genot van een oranje tompouce (of twee) op de bank, dan is er gelukkig genoeg vermaak op televisie. NOS komt namelijk met een leuke compilatiespecial, waarin in anderhalf uur de hoogtepunten van alle zes de Koningsdagen de revue passeren. Deze uitzending is te zien om 10.10 uur op NPO 1.

6. Thuistoost

Woningsdag wordt afgesloten met een thuistoost, waar we natuurlijk maar al te graag aan meedoen. Om 16.00 uur heft iedereen het glas op de koning, die aanstaande maandag 53 kaarsjes mag uitblazen. Vanaf je huiskamer, je balkon of je tuin: laat die glazen champagne maar eens flink klinken. Op betere tijden!

Lees ook
Dít is er nog over van Koningsdag 2020 (en da’s niet heel veel)

7. 538 Koningsdag

Ook Radio 538 zet alles op alles om van Koningsdag 2020 één groot feest te maken. Daarom organiseert de zender dit jaar een coronaproof Oranjefeest. Via de kanalen van 538 kunnen luisteraars vanuit de woonkamer, de tuin of op het balkon meefeesten. Onder meer Anne-Marie, Davina Michelle, Duncan Laurence, DI-RECT, Tiësto en dj-duo Lucas & Steve zullen ook ‘aanwezig’ zijn op maandag 27 april. Ben jij er ook bij?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock, Instagram