Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Game-avond op afstand: deze online bordspellen maken jouw avonden weer ouderwets gezellig

Game-avond op afstand: deze online bordspellen maken jouw avonden weer ouderwets gezellig

Game-avond op afstand: deze online bordspellen maken jouw avonden weer ouderwets gezellig

Waar je je vrienden tot een tijd geleden in elk geval ieder weekend zag, lijkt het inmiddels alweer eeuwen geleden dat je met z’n allen op de bank of in de kroeg hing. Gelukkig bestaan er genoeg manieren om toch contact met elkaar te houden en zijn er zelfs heel wat mogelijkheden om digitaal een spelletje te doen. Flair zet een aantal online bordspellen voor je op een rij.

Wordfeud

Grote kans dat je dit spelletje een aantal jaren geleden wel op je telefoon had staan, maar na heel wat potjes toch gestopt bent met spelen. Maar nu iedereen thuis zit, is Wordfeud weer helemaal een ding. Een ouderwets potje Scrabble waarbij je woorden moet leggen en zo veel mogelijk punten moet proberen te halen: altijd leuk, toch?

Aantal spelers: één tegen één
Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS en Android

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Thomas Rajula (@thomasrajula) op

Carcassonne

In het strategische spel Carcassonne verdien je punten door wegen, kloosters en steden te bouwen. De digitale versie van het bordspel werkt precies hetzelfde, met als enige verschil dat je ook een potje in je eentje tegen de computer kunt spelen. Je hebt dan keuze uit vier tegenstanders, die allemaal een andere strategie hebben. De ene computer bouwt veel, de andere heeft een agressieve aanpak. Online kun je tegen vrienden spelen of tegen willekeurige andere spelers.

Aantal spelers: één tot zes
Prijs: 4,99 euro
Beschikbaar voor: Android, iOS, Mac, Windows, Nintendo Switch

Ticket to Ride

Bij het bordspel Ticket to Ride is het je doel een spoorlijn aan te leggen tussen verschillende steden. Ondertussen houd je je tegenstanders scherp in de gaten, want zij kunnen met hun eigen spoorlijnen die van jou afsnijden. Het basisspel is uit te breiden met acht landkaarten en twee spelvariaties.

Aantal spelers: één tot vijf
Prijs: 6,99 euro
Beschikbaar voor: Android, iOS, Mac, Windows, Playstation 4, Xbox

Catan

Van het strategische handelsspel Catan bestaan vele varianten. De basis blijft hetzelfde: door op strategische plekken dorpen en steden te bouwen, verwerf je grondstoffen waarmee je je imperium uitbouwt. Het basisspel is gratis te spelen met de app Catan Universe. Door technische problemen kun je het spel momenteel alleen nog maar in singleplayer-modus spelen. Door de coronacrisis kwamen er namelijk zoveel spelers bij, dat de server waarop vrienden potjes tegen elkaar konden spelen crashte. De spellenuitgever werkt aan dit probleem en hoopt het zo snel mogelijk opgelost te hebben.

Aantal spelers: één tot vier
Prijs: gratis
Beschikbaar voor: Android, iOS, Windows, Mac

Pandemic

Hoe verder corona zich verspreidde, hoe beter het bordspel Pandemic verkocht. Spelers kruipen in de rol van een specialistisch team dat vier dodelijke ziektes moet uitbannen. Alle spelers moeten goed samenwerken en communiceren om op tijd een geneesmiddel voor de ziektes te vinden.

Aantal spelers: één tot vijf
Prijs: 4,99 euro (Playstore) tot 9,99 euro (Steam)
Beschikbaar voor: Android, iOS, Windows, Xbox, Ninento Switch

Lees ook
Klaar met Netflix? Deze activiteiten zorgen voor een creatief ‘huisarrest’

Cluedo

Het klassieke moordspelletje Cluedo draait om de verdachte dood van Dr. Zwart, die in zijn landhuis om het leven is gebracht. Het online spel werkt met dezelfde kamers en poppetjes, zoals Rosa Roodhart en Professor Pimpel. Cluedo is te spelen als single player, online of met vrienden.

Aantal spelers: één tot zes
Prijs: 2,29 euro (Android) tot 4,49 euro (iOS)
Beschikbaar voor: Android, iOS, Windows

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: iStock