Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Onderzoek wijst uit: vrouwen ervaren meer werkgerelateerde stress dan mannen

Onderzoek wijst uit: vrouwen ervaren meer werkgerelateerde stress dan mannen

Onderzoek wijst uit: vrouwen ervaren meer werkgerelateerde stress dan mannen

Lig jij regelmatig nog in bed te woelen over gemiste deadlines, een moeizame samenwerking met een collega of die ene kritische blik van je baas tijdens een vergadering drie weken geleden? Terwijl je vriend naast je – die toch ook niet de minste baan heeft – rustig ligt te snurken?

Dan kan goed kloppen. Onderzoek wijst namelijk uit dat vrouwen meer stress ervaren op hun werk dan mannen. Deze stress wordt als voornaamste oorzaak genoemd voor ziekmeldingen, angststoornissen, depressieve gevoelens en burn-outs.

20th Century Fox Home Entertainment anne hathaway the devil wears prada devil wears prada

Hoewel sommige functies inderdaad behoorlijk veel kunnen vragen, heeft de toenemende stress bij vrouwen ook veel te maken met het vinden van een balans tussen werk en privé, seksisme op de werkvloer en gebrek aan ondersteuning tijdens stressvolle periodes.

Tijd verdelen

Volgens het Britse onderzoek ervaren vrouwen tussen de leeftijd 25 en 54 in het algemeen meer stress dan mannen en hebben de vrouwen tussen de 35 en 44 het zwaarst te verduren. Ook hier komt weer naar voren dat vooral vrouwen in deze leeftijd het lastig vinden hun tijd te verdelen tussen hun werk en hun gezin.

reactions yes the office pam yep

Psychiater en huisarts Judith Mohring roept in The Guardian op tot meer flexibiliteit onder werkgevers. Bijvoorbeeld door wisselende uren en de mogelijkheid om af en toe  thuis te werken zouden vrouwen (en mannen overigens net zo goed) makkelijker een balans kunnen vinden in het ouderschap en hun carrière.

 

 

 

Lees ook:

Bron: The Guardian