Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Onderzoek: een puppy opvoeden is net zo zwaar als voor een baby zorgen

Onderzoek: een puppy opvoeden is net zo zwaar als voor een baby zorgen

Onderzoek: een puppy opvoeden is net zo zwaar als voor een baby zorgen

Baby’s en puppy’s leveren allebei de liefste foto’s op, maar zijn in realiteit beide doodvermoeiend. Uit onderzoek van het Nationaal Huisdierpanel van AniCure blijkt zelfs dat een puppy opvoeden zeker net zo zwaar is als voor een pasgeboren baby zorgen. 

Net zo zwaar als een baby

Het is te hopen dat je als toekomstig hondeneigenaar weet dat zo’n dier een hoop liefde en aandacht nodig heeft. Maar met regelmatig een aai over de bol en op gezette tijden uitlaten alleen kom je er niet. Een puppy moet worden opgevoed wil het uitgroeien tot een leuke hond en dat is niet iets om te onderschatten. Van de 1500 ondervraagden vindt 60% de opvoeding van een baby net zo zwaar als de opvoeding van een puppy.

Eindeloos veel liefde

Net als baby die om de zoveel uur een flesje nodig heeft, moet een puppy ook om de zoveel uur naar buiten voor een plas. Sterker nog: een hond leren dat ‘ie buiten dient te plassen alleen al is een tijdrovende taak. En ja: ook honden huilen ’s nachts en kunnen je niet vertellen wat ze nou precies van je willen. Daar krijg je – net als bij kinderen – eindeloos veel liefde voor terug, maar ga er voor de aanschaf van een pup niet blind vanuit dat het wel losloopt.

Uit datzelfde onderzoek blijkt namelijk dat de helft van de mensen nu niet meer voor een puppy zou kiezen, maar voor een wat oudere hond zou gaan. Ook een newborn op vier poten is doodvermoeiend. En om te huilen zo schattig. Dat ook.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Amayzine | Beeld: Getty