Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > OMG: zoete no-bake lasagne als dessert? Yes, please!

OMG: zoete no-bake lasagne als dessert? Yes, please!

OMG: zoete no-bake lasagne als dessert? Yes, please!

Komen er binnenkort vrienden over de vloer en wil je ze eens wat anders voorschotelen dan een bolletje ijs als dessert? Dan gaan wij je heel blij maken, want dit recept voor zoete (!!!) lasagne hoeft niet in de oven en is een ware showstopper. En ’t levert nog een fijne Instagramfoto op ook!

Deze zoete lasagne is voor iedere zoetekouw, voor de Oreo addicts onder ons en voor degenen die wél een verrassend en feestelijk toetje willen serveren, maar daarvoor liever niet uren in de keuken willen staan. Maar – en wij oordelen zeker niet – ook prima als je een avondje op de bank wilt hangen met de laatste aflevering van Pretty Little Liars. Want alsmaar diezelfde beker Cookie Dough ijs gaat ook maar vervelen, toch?

Dit recept heeft wel even wat voorwerk nodig, maar doordat het dessert niet in de oven hoeft is het geen urenlange klus. Hieronder lees je hoe je deze Oreo no-bake sweet lasagne maakt. Yum!

Copyright: Giphy

Wat heb je nodig?
(Recept voor 8 tot 10 personen!)

Voor de bodem:

 • 25 oreo koekjes
 • 5 eetlepels gesmolten boter

Voor de cream cheese vulling:

 • 500 gram cream cheese op kamertemperatuur
 • 1 1/2 cup suiker
 • 1 cup slagroom

Voor de chocoladevulling:

 • 2 cups geklopte chocoladeyoghurt
 • 1 1/4 cups slagroom

Voor de lasagne

 • 14 Digestive bescuitjes
 • 1 cup kersenjam
 • 1 1/4 cups slagroom
 • 4 Oreo koekjes

En zo maak je het!

Begin met het maken van de bodem, door alle koekjes fijn te malen in een keukenmachine. Doe daarna de boter erbij, en vermeng dit met de koekjes. Leg dit mengsel in een schaal en druk het met een lepel stevig aan – tot het een mooie bodem is geworden.

Daarna maak je de cream cheese vulling, door de cream cheese met de suiker in een schaal te doen en goed te mengen. Daarna doe je de slagroom erbij en meng vervolgens deze ingrediënten tot het een mooi geheel is. Meng in een andere schaal de chocoladeyoghurt en de slagroom samen, voor de chocoladevulling van het recept.

Nu kun je de lasagne gaan maken! Schep hiervoor allereerst de helft van de creamcheese vulling op de Oreo bodem, en leg er daarna de biscuitjes overheen. Schep er dan een laag kersenjam overheen. Doe daarna hetzelfde, maar dan met de chocoladevulling. Leg ook hierover weer een laag biscuits, en schep daarna de resterende jam over de biscuitjes heen. Hierover schep je de laatste helft van de cream cheese. Verkruimel daarover de laatste biscuits en Oreo’s, voor een mooie finishing touch!

Zet de lasagne 20 minuutjes in de koelkast voor je hem serveert voor een ultieme smaaksensatie. Enjoy!

Recept via PureWow.

Lees ook: