Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > OMG! Deze superschattige paarse inktvis bestaat echt!

OMG! Deze superschattige paarse inktvis bestaat echt!

OMG! Deze superschattige paarse inktvis bestaat echt!

Hou je vast, want zoiets schattigs heb je vast al in lange tijd niet meer gezien! Deze kleine, paarse inktvis met grote, ronde ogen werd gevonden op de bodem van de oceaan en is too cute to be true!

Het diertje lijkt echt net weggelopen uit een tekenfilm. De wetenschappers van Nautilus Live die hem tegenkwamen kunnen dan ook haast niet geloven dat hij echt is. Zoals één van hen al opmerkt lijkt het wel “alsof een kind zijn speelgoed heeft laten vallen”.

Screen Shot 2016-08-17 at 1.21.36 PM 1

Screenshot uit de video van Nautilus Live

Het paarse beestje werd gevonden op de bodem van de Grote Oceaan bij Californië, op ongeveer 900 meter diep. De Latijnse naam is rossia pacifica en het diertje leeft op de zeebodem. Over het algemeen bedekt hij zichzelf meestal met zand om onopgemerkt te blijven. Enkel zijn grote, ronde ogen steken dan uit zodat hij kleine diertjes als garnalen en kleine visjes kan vangen.

In dit geval ligt hij echter op het zand en beweegt zich nauwelijks. De wetenschappers zouden hem graag in beweging zien, maar helaas. Hij is blijkbaar totaal niet onder de indruk van al die mensen in zijn leefgebied en geeft geen krimp. Bekijk het filmpje dat het team van Nautilus Live maakte hieronder:

Lees ook:

Wauw! Deze man ving een zeldzame blauwe kreeft!

Zien: Deze cactustaarten zijn zo cute!

Video: Te schattig, dit meisje leert tellen en wil niet geloven dat het 1, 2, 3, 4, 5 is

Bron: metronieuws.nl / nautiluslive.org