Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > OMG! Is dit de echte betekenis van de Macarena?

OMG! Is dit de echte betekenis van de Macarena?

OMG! Is dit de echte betekenis van de Macarena?

In de zomer van 1996 werd het liedje Macarena van Los del Rio op de wereld losgelaten en het werd onmiddellijk een grote hit. Iedereen kon de tekst volmondig meebrullen, of dat probeerden we alleszins, en ook de populaire danspasjes werden overal ter wereld uitgevoerd. Maar wat een vrolijk dansnummer leek te zijn, is eigenlijk een liedje met een ietwat vreemde bekentenis. 

De eerste strofe start als volgt: When I dance they call me Macarena. And the boys they say: ‘Que estoy buena.’ En dit wordt gevolgd door onderstaande zinnen.

sub-buzz-16981-1474365340-3

Tot nu toe blijft het allemaal nog zeer braaf. Al de mannen willen Macarena versieren en komen naast haar dansen. Als ze indruk kunnen maken op haar, mogen ze misschien zelfs mee naar haar thuis om de avond af te sluiten. Niets speciaal, gewoon een vrouw die een beetje lol wil maken. Maar dan komt de tweede strofe…

sub-buzz-2667-1474365613-1

… Want Macarena blijkt een vriendje te hebben. Ze lijkt hem echter geen goede partij voor zichzelf te vinden (al zeker niet in de slaapkamer) en eindigt haar zin met een lugubere bulderlach die niet veel goeds voorspelt. Bedoelt ze dat ze hem gaat bedriegen? Op het einde van de tweede strofe wordt het allemaal duidelijk…

sub-buzz-8541-1474365618-2

Wacht… Twee mannen? Tegelijkertijd?

Dus als we het even samenvatten, gaat het liedje eigenlijk over een vrouw die wacht tot haar vriendje van huis is en dan met twee van zijn vrienden naar bed gaat. Na 20 jaar hebben we het nummer eindelijk ontcijferd en je zult er nooit meer op dezelfde manier naar luisteren.

 

Lees ook:

Bron & beelden: Buzzfeed