Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > OMG! Dit gebeurde er in de voorlopig laatste aflevering van PLL

OMG! Dit gebeurde er in de voorlopig laatste aflevering van PLL

OMG! Dit gebeurde er in de voorlopig laatste aflevering van PLL

Wie de laatste aflevering nog niet gezien heeft, en dit later wel nog wil doen, kan nu beter stoppen met lezen en dit artikel bewaren voor later. Wij overlopen namelijk wat er gisteren in de finale van Pretty Little Liars gebeurd is en zetten alle vragen die onbeantwoord bleven even op een rijtje.

Als jij de laatste aflevering gisteren of vandaag ook al bekeken hebt, ben je waarschijnlijk even hard in de war als wij dat zijn. Want hoewel we nog steeds niet weten wie AD is, hebben we wel enkele antwoorden gekregen op andere vragen. Voor wie nog in shock is en zich niet meer kan herinneren wat er nu net gebeurd is, we got your back!

Noel Kahn is onthoofd

Ja hoor, Rosewood’s meest verdachte personage is momenteel het laatste slachtoffer dat toegevoegd werd aan de PLL-dodenlijst. En hoewel hij aan het begin van de aflevering nog gevangen genomen was door Hanna, en daarna kon ontsnappen, werd hij in de laatste 10 minuten onthoofd door Emily. Na zijn dood werd ook duidelijk dat niet Noel, maar iemand anders AD is. Het bloed van Kahn was namelijk geen match met het DNA dat Hanna liet testen, maar dat hij wel een hulpje was werd vorige aflevering al duidelijk toen hij verscheen in beelden van ‘the dollhouse‘.

Hanna & Caleb zijn terug samen

Yay, goed nieuws voor Haleb-fans want hun geliefde koppel heeft alle plooien terug glad gestreken. Nadat Hanna was teruggekeerd van haar tripje om Noel te ontmaskeren, uitte Caleb zijn liefde voor haar door te zeggen dat ze voor elkaar gemaakt zijn en dat hij de rest van zijn leven met haar wil delen! Ooooh!

Spencer is neergeschoten

Na de dood van Noel Kahn dachten we even dat al de drama achter de rug was, maar niets was minder waar. De 5 liars zaten namelijk opgesloten in een huis met Jenna die met een geweer en zónder stok achter hen aanzat. Terwijl Hanna, Aria, Allison en Emily konden ontsnappen was het Spencer die door een kogel geraakt werd in de borst. Voor ze het bewustzijn verloor kwam nog een groot geheim aan het licht…

Mary Drake is de moeder van Spencer

… Zo blijkt niemand minder dan Spencer het tweede kind van Mary Drake te zijn! Mind blown! Mary Drake redde Spencer van de dood door Jenna langs achter aan te vallen en kon zo een tweede schot voorkomen. Wij hoopten stiekem dat Andrew of Wren geïntroduceerd zouden worden als broer van Charlotte, maar Mary Drake beviel blijkbaar van een dochter in plaats van een zoon. Voor meer informatie over hoe Spencer dan uiteindelijk terecht kwam bij de Hastings-familie, moeten we nog wachten tot april 2017.

Nicole is still alive!!

Na weken van spanning en mysterie, is Nicole toch levend teruggevonden. En hoewel veel fans eerder al vermoedden dat het ex-vriendinnetje van Ezra nog leefde, werd het nieuws op een schokkende manier verkondigt. Ezra belde namelijk enkele uren ervoor nog naar verloofde Aria om te melden dat hij Nicole niet gevonden had en dat hij naar huis kwam. Aria hoopte er aan gezellige avond van te maken tot ze Ezra op de televisie zag kussen met niemand minder dan Nicole. Heeft Ezra gelogen of werd ook hij pas enkele minuten voor hij het vliegtuig instapte gecontacteerd? En wat betekent dit voor hun toekomstige huwelijk?

Allison is zwanger

En hoewel een zwangerschap meestal goed nieuws is, is het in Allison’s geval minder positief. De liar zou namelijk zwanger zijn van ex-hubby Archer, die haar eerder opsloot in een psychiatrische instelling en al haar geld heeft gestolen. Of Archer nog steeds begraven ligt op de plaats waar Hanna hem heeft aangereden, is nog steeds niet duidelijk op dit moment. De laatste aflevering gaf Emison-fans alvast een beetje hoop, Emily bleef namelijk bij Allison om haar te helpen in deze zware tijden.

Toby en Yvonne komen terecht in een auto-ongeluk

Enkele minuten nadat Toby en Spencer nog een afscheidskus deelden (Yay, Spoby!) komen Toby en verloofde Yvonne terecht in een auto-ongeluk. Wat er juist gebeurde is niet duidelijk, en op het antwoord of beide personages nog leven, zullen we ook nog even moeten wachten. Wij hopen dat dit tragische ongeval echter nog hoop biedt voor een reünie tussen Spencer en Toby.

Sydney is back

De zwemster en ex-vriendin van zowel Emily als Jenna, verscheen gisteren sinds lange tijd terug in de serie. Verkleed als Jenna, kon ze Caleb en Mona om de tuin leiden en zorgde ze ervoor dat de echte Jenna de liars het vuur aan de schenen kon leggen. Of was het wel de echte Jenna? De laatste beelden tonen namelijk Jenna die achter in een busje ligt en vraagt aan de chauffeur of hij/zij degene is die Spencer heeft neergeschoten. Even later komt ze tot de conclusie dat deze persoon AD is. Zou dit Sydney geweest zijn? Aan de lichaamsbouw te zien, is AD waarschijnlijk toch een vrouw.

Hoewel we hoopten dat al onze vragen beantwoord zouden worden in de zomerfinale, zijn er eigenlijk alleen nog maar vragen bijgekomen. Jammer genoeg zullen we moeten wachten op onze antwoorden tot Pretty Little Liars terugkomt voor zijn laatste 10 afleveringen in april 2017.

Lees ook:

Beelden: Twitter: Pretty Little Liars