Denk aan je favoriete sundae ijsje, versierd met kersen in een vrolijke beker. Admit it, die zou je iedere dag wel kunnen eten. Maar hoe leuk zou het zijn als je je favoriete ijsje kon combineren met een klein alcoholisch vleugje – voor een extra zorgeloze zomerdag?
Precies. Dat zou werkelijk waar briljant zijn. En daarom kun je begrijpen dat we een gat in de lucht sprongen en een klein vreugdedansje deden, toen we het recept van Ice cream ‘floats’ tegenkamen. Want dat is letterlijk het beste van beide werelden. Ice, ice baby!
Wat heb je nodig?
- Een longdrinkglas
- Een bak vanille ijs
- Een fles rode wijn (de fruitige variant is het lekkerste hierbij)
- Bruiswater
- Verse kersen
En zo tover je dit drankje in elkaar!
Zet eerst het longdrinkglas voor vijftien minuutjes in de vriezer, zodat het ijs niet gelijk smelt wanneer je het in je glas doet. Schep vervolgens twee bolletjes vanille ijs in het koude glas. Giet daarna tegelijkertijd de rode wijn en het bruiswater over de bolletjes ijs heen, tot de bolletjes volledig overgoten zijn. Daarna maak je het geheel af met een paar kersen en je bent klaar om te genieten als nooit tevoren.
Cheers! (And thank us later.)
Bron: Purewow.com
Lees ook:
- Waarom je beter geen ijskoffie’s kunt drinken
- Yum! Hier kun je Tony’s Chocolonely zeezout-karamel-ijs kopen!
- Yes please: bij déze nieuwe hotspot in Amsterdam scoor je taco ijs!