Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oeps: van deze dingen in huis word je dus een stuk sneller ziek

Oeps: van deze dingen in huis word je dus een stuk sneller ziek

Oeps: van deze dingen in huis word je dus een stuk sneller ziek

Natuurlijk hebben we net een hele lente- en zomerschoonmaak gehad en is ons huis weer helemaal spik en span. Maar met corona die (*eyeroll* nog steeds) aanwezig is, is het belangrijk om je omgeving goed schoon te houden, zeker omdat we nu 24/7 thuis zitten. Wist je dat je van déze dingen in je huis sneller ziek kunt worden?

Je beddengoed

Ik denk dat we het er allemaal mee eens zijn, dat het duiken in een fris, schoon opgemaakt bed het allerfijnste ooit is. Iets minder fijn: het feit dat je je beddengoed wel vaak moet wassen. Je bed is namelijk een broedplaats voor ziektekiemen en bacteriën. Dit is niet alleen slecht voor je huid maar deze ziektekiemen kunnen je ook ziek maken (duh) en dat is natuurlijk wat je wil voorkomen. Was daarom ongeveer eens per week je beddengoed, je kussensloop het liefst nog wat vaker.

Je (oude) stofzuiger

Uh, een stofzuiger gebruik je toch júist om je huis mee schoon te maken? Zeker waar, maar ook een stofzuiger moet schoongemaakt worden. Het is uit onderzoek gebleken dat oude stofzuigers, waarvan de filters en zakken niet vaak verwisseld worden, heel veel stof en bacteriën uitstoten. Ironisch, niet? Het is daarom belangrijk om eens in de zoveel tijd – vaak kan je dit merken aan de zuigkracht van de stofzuiger – je stofzuiger eens een grondige reiniging te geven.

Je huisdier

Hoe lief, zacht en wollig je huisdier ook is, honden en katten kunnen je helaas ook ziek maken. De vacht van je viervoetige vriendje bestaat namelijk uit heel veel bacteriën, wat-ie binnen- en buitenshuis oploopt. Onze tips: stop je diertje wat vaker in bad, was de mand, bench of hok iets vaker uit en geef je meubels op zijn tijd een lekkere poetsbeurt.

Schoonmaakproducten

In veel schoonmaakmiddelen zitten veel chemische stofjes. En ja, ze doen hun werk wel, maar toch kunnen ze jouzelf ziek maken. De chemicaliën bevatten kankerverwekkende stofjes, zoals bijvoorbeeld formaldehyde. Kies bij nieuwe aanschaf van poetsmiddelen liever voor producten met natuurlijke stoffen en basisdelen, zoals citroen en soda.

Lees ook 
Dít is wat er met je huid gebeurt als je je beddengoed te weinig wast

Je badmat

Naast de slaapkamer is de badkamer – helaas – ook een broedplaats voor bacteriën. Het is er vaak vochtig, een beetje warm en jup, er ligt een badmat. Bacteriën hebben hier de tijd van hun leven en hierdoor kun je dus sneller een infectie oplopen. Wat je hiertegen kunt doen? Hang de mat na gebruik op een plekje waar-ie kan drogen. Daarnaast is het belangrijk om ‘m minstens één keer per maand te wassen op een hoge temperatuur.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: famme.nl | Beeld: iStock