Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oh nee: de 06-nummers raken op

Oh nee: de 06-nummers raken op

Oh nee: de 06-nummers raken op

Met de 06-telefoonnummers zoals we die nu gebruiken, bestaande uit 10 cijfers, zijn veel combinaties mogelijk, maar toch komt het einde ervan langzaam maar zeker in zicht. Inmiddels is bijna 91% van de mogelijke cijfercombinaties namelijk al in gebruik! Dit meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en ze waarschuwen voor de heftige gevolgen van het nummertekort.

Er zijn al 54,5 miljoen 06-nummers uitgegeven en de vraag naar nieuwe 06-nummers blijft groot. Een mogelijke oplossing voor het tekort aan nummers zou kunnen zijn dat alle telefoonnummers er een cijfer bij krijgen. Alleen: iedereen moet dan gaan ‘omnummeren’,  wat grote maatschappelijke kosten en investeringen tot gevolg kan hebben.

Tekort voorkomen

Een manier om het tekort aan 06-nummers (voorlopig) te voorkomen is bedrijven 097-nummers te laten gebruiken voor apparaten die op het internet zijn aangesloten, zoals pinapparaten, tablets, snoepautomaten en ondergrondse vuilcontainers. Deze 097-nummers bestaan al langer, maar worden nog niet voldoende uitgegeven door Telecombedrijven. Het ACM gaat het toezicht hierop daarom verscherpen.

Laten we hopen dat we het op deze manier nog even redden met de 10-cijferige 06-nummers, want wij hebben er nog helemaal geen zin in om te gaan omnummeren!

Bron: ad.nl/acm.nl.

Lees ook:

Video: LOL! Ricky Gervais doet zo veel mogelijk imitaties in 30 seconden

Yay! We krijgen op 31 december een extra seconde cadeau!

Stop je mobiel nooit meer in je broekzak of beha!