Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > O nee: Ryanair stopt goedkope vluchten na de Brexit

O nee: Ryanair stopt goedkope vluchten na de Brexit

O nee: Ryanair stopt goedkope vluchten na de Brexit

Wie nog goedkoop naar Londen wil, moet goed opletten. Discount-vliegmaatschappij Ryanair maakte bekend dat het na de Brexit hoogstwaarschijnlijk geen vluchten tussen het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa meer zal aanbieden. 

Lees ook: 4 dingen die je kunt doen tegen oorpijn tijdens het vliegen

Het heeft alles te maken met regelgeving rond handel en luchtvaart. Op dit moment mogen luchtvaartmaatschappijen uit de EU in elkaars luchtruim, volgens het Open Skies-verdrag. Als Engeland straks uit de EU stapt, geldt dat verdrag niet meer voor de vliegtuigen van Ryanair. Goedkope vluchten van en naar Groot-Brittannië aanbieden wordt dan onmogelijk voor Ryanair. Ryanair-topman O’Leary verwacht dat er in de maanden na de Brexit geen vliegverkeer meer tussen Europa en het vasteland meer kan plaatsvinden, tenzij er nog snel allerlei akkoorden worden aangepast en verdragen worden gesloten. Dat ziet hij niet gebeuren en hij plant dan ook al een verhuizing naar het Europese vasteland, van zijn bedrijf en dus zijn complete vloot. Het zal een kwestie van maanden zijn voordat er voor dit probleem een oplossing wordt gevonden.

Dus wilde je nog graag een keer naar Londen, zonder krom te moeten liggen voor de vlucht (over het verblijf hebben we het maar even niet)? Doe het voor 29 maart 2019, B-Day, de dag waarop Engeland vertrekt uit de EU.

Bron: MarieClaire