Je bent hier: Home > Thuis & wonen > OH MY: dit bijzondere ei-recept is fe-no-me-naal

OH MY: dit bijzondere ei-recept is fe-no-me-naal

Thuis & wonen
OH MY: dit bijzondere ei-recept is fe-no-me-naal

Geklutst, gepocheerd of gebakken? Nah, daar doen wij niet meer aan mee. Dit recept heeft onze ei-wereld namelijk helemaal doen daveren en we willen vanaf nu niets anders meer.

Het concept is zo ontzettend simpel, maar toch hebben we er nog nooit aan gedacht. Tot nu! Dit recept zal je hele ei-ervaring fenomenaal veranderen.

1701082

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 theelepel geraspte Parmezaanse kaas
  • Een snufje zout
  • Gemalen zwarte peper

1701084

Recept

  1. Verwarm je oven voor op 175°C en zet een brede bakplaat met een vel bakpapier klaar.
  2. Dit is het tricky gedeelte: het eigeel van het eiwit scheiden. Dit is een simpel trucje om dat zonder problemen (en stress) te doen.
  3. Doe al het eiwit in een kom en gebruik een mixer (of een garde als je daarvoor de armspieren hebt!) om het eiwit op te kloppen tot het stijf is. Gebruik vervolgens een spatel om de geraspte parmezaan er voorzichtig door te mengen. Belangrijk: niet te bruut zijn, want dan valt het schuim van het eiwit opnieuw in elkaar.
  4. Schep het mengsel in vier gelijke hoopjes op je bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de hoopjes, want ze zullen nog groter worden. Gebruik vervolgens de bolle kant van een lepel om een kleine deuk te maken in het midden van elk hoopje. Leg daarna (voorzichtig) een eigeel in elk kuiltje.
  5. Baking time! Als je je eigeel liever wat loperig eet, bak je de eieren best zo’n 8 à 10 minuten. Liever wat steviger? Laat de eieren dan 14 tot 16 minuten staan.
  6. Afwerken doe je met zout en peper naar smaak. Toegegeven: het is wat meer werk dan je standaard spiegelei, maar oh boy: het is het waard. Dit vanaf nu elke ochtend op ons bord, alsjeblieft!

Bron: popsugar.com

Foto’s: The Perfect Egg

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee